Zuurdesem no knead in de pan??

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ibmiriam
Jongste bediende
Berichten: 34
Lid geworden op: za 19 okt 2013, 10:05
Locatie: Kerkrade
Contacteer:

Zuurdesem no knead in de pan??

Bericht door Ibmiriam »

Hallo allemaal,

Ik heb al lang niet meer gebakken, maar ben van plan om het weer op te pakken. Nu heb ik een vraag.
Ik het verleden heb ik wel eens een brood no knead in een gietijzeren pan gebakken, met gist.
Nu zou ik dat graag met zuurdesem willen doen.
Ik heb op de aanrecht 2 mooie desems staan. 1 van Rogge en 1 van tarwe 100% hydratatie.
Nu vroeg ik me het volgende af:
Kun je een brood maken door:
Eerst 's morgens een polish te maken en op de aanrecht late staan,
'S avonds (als ik terug kom van mijn werk) het deeg maken. Mengen en laten staan In de koelkast.
'S morgens uit de koelkast halen, op temp. Laten komen 1x stretcht en folled en nog een uurtje of zo laten staan.
Onderstussen gietijzeren pan verwarmen in de oven, deeg erin en bakken.

Kan dit zo??? Zo ja heeft dan iemand de verhoudingen voor het deeg???
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: desem no knead in de pan??

Bericht door papagena »

Ik heb zelf altijd het recept van breadtopia gebruikt. http://breadtopia.com/sourdough-no-knead-bread/
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
Ibmiriam
Jongste bediende
Berichten: 34
Lid geworden op: za 19 okt 2013, 10:05
Locatie: Kerkrade
Contacteer:

Re: desem no knead in de pan??

Bericht door Ibmiriam »

papagena schreef:Ik heb zelf altijd het recept van breadtopia gebruikt. http://breadtopia.com/sourdough-no-knead-bread/
Dank je wel. Ik ga het eens goed bekijken.
Plaats reactie