Scheuren in deegkorst

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Brood van de Haan
Gaat de goede kant op
Berichten: 64
Lid geworden op: do 14 jul 2016, 16:39
Locatie: Veluwe
Contacteer:

Scheuren in deegkorst

Bericht door Brood van de Haan » za 03 dec 2016, 14:46

Na de narijs hebben mijn deegjes wel eens scheuren in de deegkorst. Ze zijn dan vaak ook ingezakt. Gelukkig komen ze er in de oven weer prima bovenop, alleen zien ze er minder mooi uit. Vooral met maanzaad zijn is het 'uitrekken' van het deeg goed zichtbaar.

Mijn vermoede is te korte bankrust, of te strak vormen. Wat denken jullie dat de oorzaak hiervan is?
Brood dat leeft doet er toe.

Gebruikersavatar
Troela
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: wo 02 nov 2016, 20:55
Locatie: Amsterdam

Re: Scheuren in deegkorst

Bericht door Troela » za 03 dec 2016, 18:09

Een foto zou helpen denk ik
Bear Teddy en gewone oven
Te Amsterdam

Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Scheuren in deegkorst

Bericht door Ballie » za 03 dec 2016, 22:33

Inderdaad zou een plaatje bij het verhaal wonderen kunnen doen. Maar in eerste instantie zou ik zeggen: "Overrijs"!
Het leven is goed, in het Brabantse land...

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5221
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Scheuren in deegkorst

Bericht door Levinebaktbrood » zo 04 dec 2016, 00:18

Inzakken betekent overrijs. Scheuren in het deeg kunnen ontstaan bij te warm deeg.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie