Na de narijs hebben mijn deegjes wel eens scheuren in de deegkorst. Ze zijn dan vaak ook ingezakt. Gelukkig komen ze er in de oven weer prima bovenop, alleen zien ze er minder mooi uit. Vooral met maanzaad zijn is het 'uitrekken' van het deeg goed zichtbaar.
Mijn vermoede is te korte bankrust, of te strak vormen. Wat denken jullie dat de oorzaak hiervan is?
Scheuren in deegkorst
- Brood van de Haan
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 64
- Lid geworden op: do 14 jul 2016, 16:39
- Locatie: Veluwe
- Contacteer:
Scheuren in deegkorst
Brood dat leeft doet er toe.
- Troela
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: wo 02 nov 2016, 20:55
- Locatie: Amsterdam
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Scheuren in deegkorst
Inderdaad zou een plaatje bij het verhaal wonderen kunnen doen. Maar in eerste instantie zou ik zeggen: "Overrijs"!
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5221
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Scheuren in deegkorst
Inzakken betekent overrijs. Scheuren in het deeg kunnen ontstaan bij te warm deeg.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine