Ik heb een recept gevonden dat ik graag wil proberen, maar ze geven de hoeveelheid starter aan in ml. Hoe zou ik dat kunnen omrekenen in gram? Ik heb een roggestarter van 100% hydratatie. Mijn fysica inzicht is onvoldoende om het soortelijk gewich te berekenen

Normaal zou ik gewoon verder kijken naar een ander recept, maar de timing is morgen belangrijk, want 1 keer per maand wordt bij ons in de gemeente een oude houtoven aangestoken en ik wil morgen graag voor de eerste keer mee bakken. Natuurlijk moet ik net morgen voormiddag eerst met de jongste naar een basketbalwedstrijd, dus kan ik dan geen recept volgen met de nodige stretch en folds.
Tenzij iemand misschien een andere mogelijkheid weet? Ik ben thuis weg van 7u45 tot 11u. De oven is bakklaar rond 13u30.
Of maak ik het mezelf te moeilijk en maak ik een gewoon recept laat vanavond en laat ik het brood rijzen op een koelere plek tot morgenmiddag?
Groetjes van een desem-newbie