Eerste desembrood in de rijs!

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jan Pieter vd Plaats
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 29 jan 2017, 23:43

Eerste desembrood in de rijs!

Bericht door Jan Pieter vd Plaats » zo 29 jan 2017, 23:59

Afbeelding

Brood in de koelkast voor een nachtrijs, maar staat nu al boven t blik, hopelijk zakt ie vannacht niet in..... wordt vervolgd.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 655
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Eerste desembrood in de rijs!

Bericht door Bioloogje » ma 30 jan 2017, 10:40

Spannend...!


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3288
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Eerste desembrood in de rijs!

Bericht door bakplaat » ma 30 jan 2017, 11:31

Jan Pieter vd Plaats schreef:hopelijk zakt ie vannacht niet in..... wordt vervolgd.
Jammer...het ziet er nu al wat ingezakt uit. ;B Als het straks in de hete oven komt, zal het nog verder inzakken. :cry:
Laatst gewijzigd door bakplaat op ma 30 jan 2017, 11:34, 1 keer totaal gewijzigd.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 655
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Eerste desembrood in de rijs!

Bericht door Bioloogje » ma 30 jan 2017, 11:33

Wat jammer! Heb je het deeg eerst nog buiten de koelkast laten rijzen? Want misschien dan de volgende keer gelijk na het vormen in de koelkast zetten?
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
Jan Pieter vd Plaats
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 29 jan 2017, 23:43

Eerste desembrood in de rijs!

Bericht door Jan Pieter vd Plaats » ma 30 jan 2017, 11:47

En idd mislukt, ingezakt, deeg leek ook een beetje ongeremd. Waarschijnlijk door het niet goed opbollen en vormen, te veel rijs en los gebleven
En na het vormen niet meteen koel gezet.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
Jan Pieter vd Plaats
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 29 jan 2017, 23:43

Eerste desembrood in de rijs!

Bericht door Jan Pieter vd Plaats » ma 30 jan 2017, 11:51

Plaatje er bij



Verzonden vanaf mijn iPhone met TapatalkAfbeelding

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 655
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Eerste desembrood in de rijs!

Bericht door Bioloogje » ma 30 jan 2017, 12:17

Het is inderdaad een beetje een triest broodje. Maar je weet in ieder geval hoe je het de volgende keer moet aanpakken !
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
Jan Pieter vd Plaats
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 29 jan 2017, 23:43

Re: Eerste desembrood in de rijs!

Bericht door Jan Pieter vd Plaats » ma 30 jan 2017, 14:14

Uiteindelijk valt het nog mee en is de smaak goed, niet klef en de korst lekker knapperig.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Plaats reactie