Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jan Pieter vd Plaats
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 29 jan 2017, 23:43

Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Bericht door Jan Pieter vd Plaats » ma 30 jan 2017, 17:20

Afbeelding

Ik denk dat het deeg te nat was, want het zakje aardig in na het lossen uit het mandje op de bakplaat.

Het rijzen ging goed, het vouwen ging goed, wel aardig plakkerig deeg, dus olie gebruikt.

Nog maar eens proberen, maar het is wel heel intensief hoor, deze. Pfff een dag mee bezig. Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
Jim
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: ma 17 okt 2016, 16:54

Re: Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Bericht door Jim » ma 30 jan 2017, 18:08

Hoe lang heb je ze gebakken? Ze zien er nogal bleekjes uit.
Kneder: Linkerhand en/of rechterhand | Ovens: Siemens inbouwoven - Mavhek houtoven

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5221
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Bericht door Levinebaktbrood » ma 30 jan 2017, 18:58

Het vochtgehalte van dit deeg is 69%. Dat levert een beetje plakkerig deeg op (en deeg mag best plakken, veel mensen vinden dat eng ^)^). Door het deeg een aantal keren te vouwen wordt het beter handelbaar.

Als het deeg uitzakt als je het uit de rijsmandjes lost dan heb je het waarschijnlijk ook te lang laten rijzen.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Jan Pieter vd Plaats
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 29 jan 2017, 23:43

Re: Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Bericht door Jan Pieter vd Plaats » ma 30 jan 2017, 20:25

Jim schreef:Hoe lang heb je ze gebakken? Ze zien er nogal bleekjes uit.
Drie kwartier


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
Jan Pieter vd Plaats
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 29 jan 2017, 23:43

Re: Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Bericht door Jan Pieter vd Plaats » ma 30 jan 2017, 20:31

Levinebaktbrood schreef:Het vochtgehalte van dit deeg is 69%. Dat levert een beetje plakkerig deeg op (en deeg mag best plakken, veel mensen vinden dat eng ^)^). Door het deeg een aantal keren te vouwen wordt het beter handelbaar.

Als het deeg uitzakt als je het uit de rijsmandjes lost dan heb je het waarschijnlijk ook te lang laten rijzen.

Heeft 5 kwartier gerezen, bijna verdubbeld in die tijd.

Maar goed, eerste deeg op deze manier, totaal geen referentie, dus we zullen zien wat er een andere keer gebeurd. Ik heb trouwens een rogge-bloemdesem gebruikt en geen volkoren, dan kan het ook zijn.

Ik heb nu een volkoren speltdesem bijna klaar dus komend weekend wellicht nog een poging.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Plaats reactie