Pagina 1 van 1

Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Geplaatst: ma 30 jan 2017, 17:20
door Jan Pieter vd Plaats
Afbeelding

Ik denk dat het deeg te nat was, want het zakje aardig in na het lossen uit het mandje op de bakplaat.

Het rijzen ging goed, het vouwen ging goed, wel aardig plakkerig deeg, dus olie gebruikt.

Nog maar eens proberen, maar het is wel heel intensief hoor, deze. Pfff een dag mee bezig. [emoji57]


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Geplaatst: ma 30 jan 2017, 18:08
door Jim
Hoe lang heb je ze gebakken? Ze zien er nogal bleekjes uit.

Re: Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Geplaatst: ma 30 jan 2017, 18:58
door Levinebaktbrood
Het vochtgehalte van dit deeg is 69%. Dat levert een beetje plakkerig deeg op (en deeg mag best plakken, veel mensen vinden dat eng ^)^). Door het deeg een aantal keren te vouwen wordt het beter handelbaar.

Als het deeg uitzakt als je het uit de rijsmandjes lost dan heb je het waarschijnlijk ook te lang laten rijzen.

Re: Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Geplaatst: ma 30 jan 2017, 20:25
door Jan Pieter vd Plaats
Jim schreef:Hoe lang heb je ze gebakken? Ze zien er nogal bleekjes uit.
Drie kwartier


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Geplaatst: ma 30 jan 2017, 20:31
door Jan Pieter vd Plaats
Levinebaktbrood schreef:Het vochtgehalte van dit deeg is 69%. Dat levert een beetje plakkerig deeg op (en deeg mag best plakken, veel mensen vinden dat eng ^)^). Door het deeg een aantal keren te vouwen wordt het beter handelbaar.

Als het deeg uitzakt als je het uit de rijsmandjes lost dan heb je het waarschijnlijk ook te lang laten rijzen.

Heeft 5 kwartier gerezen, bijna verdubbeld in die tijd.

Maar goed, eerste deeg op deze manier, totaal geen referentie, dus we zullen zien wat er een andere keer gebeurd. Ik heb trouwens een rogge-bloemdesem gebruikt en geen volkoren, dan kan het ook zijn.

Ik heb nu een volkoren speltdesem bijna klaar dus komend weekend wellicht nog een poging.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk