Desem in levain
Geplaatst: do 23 feb 2017, 22:57
Hi,
Ik heb gister mijn eerste zuurdesembrood gemaakt. Helaas nog niet helemaal goed gelukt; het wilde gewoon niet rijzen. Uiteindelijk toch gevormd en gebakken en de smaak was verder wel goed. In de oven is hij ook iets gerezen, maar nog niet zoals gewenst.
Nu heb ik de avond van tevoren de levain gemaakt. Dit heb ik gedaan met desem dat ik 24 uur daarvoor had ververst. Had ik de desem eerst nog moeten verversen of ligt het ergens anders aan?
Daarnaast heb ik mijn eerste deel desem nu voor het eerst in de koelkast gezet. In hoeveel tijd zou die verdubbeld moeten zijn?
Ik heb gister mijn eerste zuurdesembrood gemaakt. Helaas nog niet helemaal goed gelukt; het wilde gewoon niet rijzen. Uiteindelijk toch gevormd en gebakken en de smaak was verder wel goed. In de oven is hij ook iets gerezen, maar nog niet zoals gewenst.
Nu heb ik de avond van tevoren de levain gemaakt. Dit heb ik gedaan met desem dat ik 24 uur daarvoor had ververst. Had ik de desem eerst nog moeten verversen of ligt het ergens anders aan?
Daarnaast heb ik mijn eerste deel desem nu voor het eerst in de koelkast gezet. In hoeveel tijd zou die verdubbeld moeten zijn?