papagena schreef:Tja, ik wil niet lullig doen maar suikersgewijs is dit recept een aanslag op je gestel. Maar het lijkt me wel erg lekker.
De vraag is natuurlijk hoe je lekker kaneelbrood krijgt zonder suiker...
Minder suiker is altijd een optie maar helemaal weglaten? Lijkt me een probleem.
Ik krijg opeens een beeld door van chocolademelk.... ook een fijne combi met kaneel maar ook weer suiker.
Stevia vind ik eigenlijk ook weer geen optie.
Alles draait om de balans tussen kaneel, suiker en, jawel, vet.
Hou je ons op de hoogte van je zoektocht?
Ja, je hebt gelijk. Ik ben aan de slag gegaan met bovenstaand recept en ontdekte dat er alsnog aardig wat suiker in ging. Prima voor een keer, het is ook geen kramp:) Het werken met Brioche deeg was wel heel tof. Wat een structuur zeg :2th: Uiteindelijk dus toch suiker gebruikt en ga het recept nog een paar keer uitproberen. Ik heb ze 45 min gebakken in de restwarmte van m'n rofco B20 op ca.180c, maar vind toch dat het deeg veel te hard geworden was van de Rolls. Volgende keer eens op 175c in de heteluchtoven. En misschien iets korter. De smaak was wel echt heel erg goed.
De enige foto die tot nu toe online staat. Helaas niet heel duidelijk.

Brood dat leeft doet er toe.