Witte zuurdesem omvormen maar rogge zuurdesem

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Begenadigde
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 09 jan 2019, 14:45

Witte zuurdesem omvormen maar rogge zuurdesem

Bericht door De Begenadigde » wo 16 jan 2019, 19:41

Hallo
Kun je een witte zuurdesem omvormen naar een rogge zuurdesem , door hem bij te voeden enkel met rogge meel in plaats van tarwemeel ?
Groetjes Nancy.

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1291
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Zuurdesem

Bericht door Rik59 » wo 16 jan 2019, 21:25

Hoi Nancy

Dat gaat prima hoor.. je kunt alle kanten op... Met rogge wordt hij wel wat vaster.. en de beste bacteriën!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5004
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Zuurdesem

Bericht door Levinebaktbrood » wo 16 jan 2019, 22:29

Dat gaat inderdaad heel goed (en andersom ook).
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
De Begenadigde
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 09 jan 2019, 14:45

Re: Zuurdesem

Bericht door De Begenadigde » do 17 jan 2019, 14:12

Dank u, Levine
Ik zal het meteen proberen

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1291
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Zuurdesem

Bericht door Rik59 » do 17 jan 2019, 15:25

Ja... geen dank hoor.... :shy: :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Plaats reactie