San Francisco en Alaska zuurdesem
Geplaatst: do 16 apr 2020, 14:37
Onlangs heb ik twee droge desem culturen binnen gekregen en opgekweekt.
Een uit San Francisco en een uit Alaska.
Daar zit echt een wereld van verschil in.
Opgekweekt met hetzelfde meel, volkoren en na de opstartfase T65.
Zelfde hoeveelheden.
NA 6 dagen ben ik ermee gaan bakken.
Dezelfde recepten, dezelfde werkwijze.
De starters werken even snel met het rijzen van de broden.
De smaak.
We hebben een winnaar.
De Alaska desem geeft een brood met een zoetige toets en ruikt lekkerder en fijnere kruim, luchtiger.
De SF desem geeft een echt zuur brood. Vaster/ spekkig.
Te zuur voor mij. Minder gebruiken kan maar dan is je rijstijd weer langer.
Een uit San Francisco en een uit Alaska.
Daar zit echt een wereld van verschil in.
Opgekweekt met hetzelfde meel, volkoren en na de opstartfase T65.
Zelfde hoeveelheden.
NA 6 dagen ben ik ermee gaan bakken.
Dezelfde recepten, dezelfde werkwijze.
De starters werken even snel met het rijzen van de broden.
De smaak.
We hebben een winnaar.
De Alaska desem geeft een brood met een zoetige toets en ruikt lekkerder en fijnere kruim, luchtiger.
De SF desem geeft een echt zuur brood. Vaster/ spekkig.
Te zuur voor mij. Minder gebruiken kan maar dan is je rijstijd weer langer.