Pagina 1 van 1

Desem - hoe moeilijk kun je het maken...

Geplaatst: do 28 jan 2021, 21:10
door Jos bakt
Ik ben hier op het forum al een tijdje aan het lezen over het werken met desem. Ook op Facebook wordt heel wat geschreven. Ik zie veel vragen en gelukkig ook antwoorden.

In het begin werd ik er een beetje moe van. Het lijkt zo ingewikkeld. Termen worden door elkaar gehaald. Verhoudingen van ingrediƫnten lijken heilig. Het duurde bij mij echt een aardige tijd voordat ik het begon te snappen.

De video's van 'Bake with Jack' (150 video's en 165.000 abonnees op YouTube) en met name de playlist over desembrood waren voor mij heel verhelderend. Jack vertelt op een zeer ontspannen en grappige manier over het maken van brood. Hij beantwoordt vragen en laat zien hoe gemakkelijk het maken van brood eigenlijk is.

Ik heb er veel aan gehad en kijk nog regelmatig als ik iets wil weten. Ik hoop dat jullie er ook wat aan hebben.

Re: Desem - hoe moeilijk kun je het maken...

Geplaatst: do 28 jan 2021, 22:35
door Johanna17
Ja, helemaal met je eens.
Aan Bake with Jack heb ik ook heel veel gehad. Hij legt alles heel duidelijk uit.
Geen hokespokus maar echt alles uitleggen.

Voor iedereen aan te raden.

Re: Desem - hoe moeilijk kun je het maken...

Geplaatst: vr 29 jan 2021, 02:36
door Levinebaktbrood
Het is ook helemaal niet zo ingewikkeld, je moet het jezelf vooral niet te moeilijk maken :). Zorg ervoor dat je desem goed actief is en dan kan je er alles mee bakken.

Re: Desem - hoe moeilijk kun je het maken...

Geplaatst: vr 29 jan 2021, 11:29
door lekkermelig
Het enige wat er moeilijk aan is is dat iedereen weer zijn eigen semi-ingewikkelde procedure heeft voor desem. Drie recepten betekent vrijwel altijd drie manieren om met desem om te gaan. Terwijl het vrijwel altijd ook op EEN manier kan, en dan wel op een manier die gewoon het beste bij je eigen schema past.

Wil

Re: Desem - hoe moeilijk kun je het maken...

Geplaatst: wo 03 feb 2021, 14:33
door oudbakken
ik heb al en tijd en actieve desem die ik elke dag voed.
100% wel te verstaan hi. is van mijn eigen gemalen tarwe en is op gestart met,
je raad het al eigen gemalen rogge meel.
maar nu is het een tarwe starter geworden.
overschot gebruik ik voor pannenkoeken beslag zeer lekker.
kan me als kind herinneren dat ik bij de buren ook desem-pannenkoeken mee kon eten.
voor de rest ik maak er geen inwikkelde toer van.
zal nog wel eens een brood mee willen bakken.