Desem in koelkast ruikt naar azijn
Geplaatst: wo 10 feb 2021, 15:19
Beste allen,
Ik ben nieuw hier en bak (nog) geen brood, maar maak wel granola, waarin ook een klein deel starter wordt verwerkt. Ik haalde mijn begin starter bij de BakingLab (A'dam oost) en kweekte dat op. Dat ging uitstekend. Vorige week heb ik het in de ijskast gezet, want ik maak ongeveer eens per week granola. Vandaag haalde ik het uit de koelkast en het stond erg naar azijn. Ik heb inmiddels begrepen dat dat normaal is, maar ik vraag me af wat ik nu moet doen. Voor zover ik heb kunnen nagaan hebben de discussies over stank vooral betrekking op een fase eerder: bij het opkweken van de starter, dus als het hele proces buiten de koelkast plaatsvindt. Ik hoop dat iemand een tip heeft.
Met vriendelijke groet, Milena
Ik ben nieuw hier en bak (nog) geen brood, maar maak wel granola, waarin ook een klein deel starter wordt verwerkt. Ik haalde mijn begin starter bij de BakingLab (A'dam oost) en kweekte dat op. Dat ging uitstekend. Vorige week heb ik het in de ijskast gezet, want ik maak ongeveer eens per week granola. Vandaag haalde ik het uit de koelkast en het stond erg naar azijn. Ik heb inmiddels begrepen dat dat normaal is, maar ik vraag me af wat ik nu moet doen. Voor zover ik heb kunnen nagaan hebben de discussies over stank vooral betrekking op een fase eerder: bij het opkweken van de starter, dus als het hele proces buiten de koelkast plaatsvindt. Ik hoop dat iemand een tip heeft.
Met vriendelijke groet, Milena