- ma 15 mei 2017, 11:22
#56468
Dag,
Ik maak met enig succes (vind ik zelf) soms dagelijks een volkoren brood in onze Panasonic BBM. Ik wilde eens wat variëren en heb wat roggebloem gekocht. Ik heb een klein deel van de gewone bloem die ik altijd in mijn recept gebruik, vervangen door roggebloem. Het werd een eetbaar brood, maar het mislukte wel een beetje; ingezakt.
Nu weet ik dat dit komt omdat roggebloem geen gluten bevat en dus niet helpt om een sterk netwerk te vormen. Omdat ik er maar een beetje in heb gedaan, had ik niet verwacht dat het effect zo merkbaar zou zijn.
Wat kan ik doen om meer succes te hebben? Beetje vitamine C toevoegen bijv.?
Wie heeft een goed idee?
André
Ik maak met enig succes (vind ik zelf) soms dagelijks een volkoren brood in onze Panasonic BBM. Ik wilde eens wat variëren en heb wat roggebloem gekocht. Ik heb een klein deel van de gewone bloem die ik altijd in mijn recept gebruik, vervangen door roggebloem. Het werd een eetbaar brood, maar het mislukte wel een beetje; ingezakt.
Nu weet ik dat dit komt omdat roggebloem geen gluten bevat en dus niet helpt om een sterk netwerk te vormen. Omdat ik er maar een beetje in heb gedaan, had ik niet verwacht dat het effect zo merkbaar zou zijn.
Wat kan ik doen om meer succes te hebben? Beetje vitamine C toevoegen bijv.?
Wie heeft een goed idee?
André