Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Al je vragen over het bakken in de BBM
#60639
Inmiddels maak ik bijna dagelijks brood in de broodbakmachine, waarbij ik zorg dat dit om 5 uur ’s ochtends klaar is om het om 7 uur te kunnen eten (anders is het brood nog te heet, de BBM blijft nog een uur verwarmen).

Recept:
- 325gr bloem
- 75gr volkorenmeel
- 245gr water
- scheutje olijfolie
- tipje vitamine C
- 6gr zout
- 5gr droge gist

Ik ben alleen nog niet helemaal tevreden:
- Wij houden niet zo van volkoren, dus meer volkorenmeel wil ik niet toevoegen, maar ik wel graag gezond brood. Zijn er andere soorten meel die lekker zijn?
- De korst is soms wat hard, daarom laat ik het brood ook eerst afkoelen. Heeft iemand tips op de korst zachter te maken?
- Nog wat luchtiger zou fijn zijn. Iemand tips?

Wat ik al heb geprobeerd:
- Glutenpoeder toevoegen, had geen effect (vitamine C is wellicht al voldoende)
- Roggemeel ipv volkorenmeel. Lekker qua smaak, wel minder luchtig

Marijn
#60641
Beate Marijn, welkom op het forum. Het is gebruikelijk dat nieuwe leden zich eerst voorstellen in de daarvoor bestemde rubriek voor dat ze vragen gaan stellen. Wil je dat alsnog even doen?
Versleten bakblik?

Ik bak al een tijd mijn broden in twee BBM's een P[…]

Desem vraag

Tijdens de opstartfase van een desem gaat hij vaak[…]

Oud brood

Hallo broodbakkers en bakkerinnen, Lees af en toe[…]

Dank je. Bij mij blijft hij er los inzitten en sle[…]