Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Al je vragen over het bakken in de BBM
Gebruikersavatar
Door Moniekie
#20581
Hallo,
Wie heeft ervaring of ooit iets gehoord over de broodbakmachine van de Lidl, silvercrest SBB 850 A1 ?

Deze is nu in de verkoop voor 49,95 euro

Graag reacties.

Alvast bedankt.
Groet Monique
Gebruikersavatar
Door Moniekie
#20582
Nog iets...de machine heeft een breed laag bakblik ipv een hoge smalle.

Ik heb ergens gelezen dat de broden daar iets luchtiger uitkomen.
Gebruikersavatar
Door Levensplezier
#20612
Hi Monikie,
ik heb geen idee, maar er zal zeker iemand zijn die er meer over weet. In de regel heeft Lidl goede apparaten. En,.... als het niet goed gaat, kun je het makkelijk terugbrengen en krijg je je geld terug. Niet te lang mee wachten dan natuurlijk.
Gebruikersavatar
Door papagena
#20614
Tja, het is maar wat je wilt en hoe groot je portemonnee is...
In een grijs verleden ben ik begonnen met de Bifinete, ik dacht dat die ook van de Lidl was. Ik heb er een jaar of drie met plezier mee gebakken.
Daarna ben ik na een volledig mislukte uitstap naar de AFK overgestapt naar de Panasonic, de topper onder de machines.
Een heel verschil in dikte en degelijkheid van het blik en ook in het eindresultaat. Broden van de Panasonic waren perfect. Die van de Bifinette goed.
Er staan wel wat positieve reviews over deze machine op internet dus.... als je niet teveel geld hebt: gewoon doen. Of anders nog even door sparen.
Gebruikersavatar
Door Atlanta
#24230
Ik heb sinds twee weken ook een Sivercrest broodbakmachine gekocht en heb nu de zelfde vraag als Moniekie.
Wel ben ik begonnen met broodbakken. Echter na het goed rijzen en overgaan naar bakken zakt het midden van mijn brood in.
Wie kan mij verder helpen.
Gebruikersavatar
Door Melinda
#24231
Hallo Atlanta, van broodbakmachines weet ik niet veel, maar er zijn vast forumleden die je goede adviezen kunnen geven.
Trouwens, welkom hier. Als je je in deze rubriek voorstelt, wat gebruikelijk is, krijg je van diverse forumleden een warm welkom. :G
Probeer het maar. ;)
Gebruikersavatar
Door papagena
#24251
Atlanta schreef:Ik heb sinds twee weken ook een Sivercrest broodbakmachine gekocht en heb nu de zelfde vraag als Moniekie.
Wel ben ik begonnen met broodbakken. Echter na het goed rijzen en overgaan naar bakken zakt het midden van mijn brood in.
Wie kan mij verder helpen.
Zet je recept eens in een nieuw topic in de Koffiehoek. Soms is het een kwestie van wat meer water of wat minder. Vertel ook welk meel je gebruikt.
Gebruikersavatar
Door IngeAT
#25553
Ik heb bijna 4 jaar ervaring met de machine van de Lidl. Deze begint nu wel slecht te worden, het draaigedeelte slijt. Ik heb er gemiddeld 3 broden per week in gebakken. Een supermachine voor een prima prijs.
Als het brood mislukt, ligt het bij deze machine aan de ingrediënten... :G
Gebruikersavatar
Door RichardFoster
#62461
b
Ben zeer tevreden met deze machine.
Bak er nu een jaar lang 3 broden per week mee.
Veel lekkerder brood dan bij eender welke bakker of uit een groothandel.
5 lepels olie
800 gram bloem
350 gram water
9 gram gist
Program 3 en stand 1200 gram brood. Zout naar keuze.
Kan er 150 gram gemalen pompoen- of notenpitten aan toevoegen.
Zet de kneedkaken in elkaars verlengde. Knap om te zien en te volgen hoe prachtig dat kneden gebeurt!
Gebruikersavatar
Door gvklaveren
#64063
Atlanta schreef:
do 16 jan 2014, 14:01
Ik heb sinds twee weken ook een Sivercrest broodbakmachine gekocht en heb nu de zelfde vraag als Moniekie.
Wel ben ik begonnen met broodbakken. Echter na het goed rijzen en overgaan naar bakken zakt het midden van mijn brood in.
Wie kan mij verder helpen.
Hoi Atlanta,

Ik heb net de Lidl Silvercrest uit de huidige aanbieding aan het werk gezet met een zonnebroodmix van Dirk v/d Broek (is een broodmix van Voogd uit Ouddorp); Ik heb het enorm zien rijzen... maar weet nog niet hoe het uitpakt.

Jouw probleem kan verschillende oorzaken hebben:
1. het programma is te lang voor jouw recept (opl: een sneller programma proberen)
2. het deeg is te nat (opl: kijk eens tijdens het kneden of het deeg niet te nat lijkt; minder water toevoegen (of meer meel/mix))
3. te aggressieve broodverbeteraar (opl: niet- of minder toevoegen; kan niet anders bij een mix)
4. teveel gist (opl: in een mix kan je daar niets aan doen, anders minder gist toevoegen (met mijn oude 2-haaks bakmachine (ook van de Lidl, 10 jaar geleden of zo...) had ik maar 2 gr. nodig, terwijl er 5-10 gr. voorgeschreven werd...)
5. Als je verwarmd water gebruikt kun je de volgende keer kouder water gebruiken.

Je moet gewoon proberen en maar één ding per keer veranderen(!) noteer wat je doet bij je broodrecepten, incl. de gebruikte ingrediënten en de omgeving waar de machine stond (op de tocht (is niet goed), verwarmde kamer, enz.). Dan gaat het echt wel lukkken.
#64064
Beste gvklaveren, welkom op het forum. Het is gebruikelijk dat nieuwe leden zich eerst voorstellen in de daarvoor bestemde rubriek voor ze berichten gaan plaatsen. Wil je dat alsnog even doen?

By the way: Je reageert op een bericht van 16 januari 2014. Dat heeft niet zoveel zin.
gvklaveren liked this
Broodbakkertje

Aangezien ik wel mee lees maar besloten om eens me[…]

Stokbrood in linnen

Ik laat het brood rijzen in een onverwarmde oven w[…]

Hallo allemaal

Mijn kneder heeft geen variabele snelheid. De kan[…]

Brood van Gerrit

TARWEBOULE/BATARD MET LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZWART[…]