Even een vraagje over de mogelijkheden van de BBM (panasonic 2500)
Ik zit een beetje te dubben over extra ingrediënten en recepten in de BBM. Ik kan prima een recept in elkaar knutselen voor in de spiraalkneder/oven. Ik merk dat ik onzeker wordt zodra het over de BBM en extra ingrediënten gaat. Ik houdt mij over het algemeen braaf aan de aanwijzingen van Panasonic die dan wel omgerekend is naar procenten en dus in 0.00 grammen afgewogen wordt

Nu zit ik alleen met de vulling, zaden/pitten enz. ik wordt niet helemaal wijs en ik merk dat ik de nijging heb gewoon een extra boek aan te schaffen over de BBM mogelijkheden. Aan de andere kant heb ik gewoon goede broodboeken, waaronder van Levine, snap ik de bakkersformule en zou ik het zelf in elkaar moeten kunnen knutselen.
Mijn probleem is dus hoeveel procent extra ingrediënten kan ik in de BBM mikken? Ik heb al een krenten rozijnen broodje met wat meer (en gewelde) vruchten dan het recept zei gemaakt. Nu zag het broodje er nog steeds uit alsof de krenten en rozijnen er overheen gevlogen waren

Hoeveel kan ik er in mikken als ik het er bijvoorbeeld zelf doorheen zou werken met de hand en in de machine zou afbakken. (ivm vakantie)
Wanneer mik ik de zaden er doorheen? Ik heb ze recent gewoon bovenop gegooid aangezien het boekje zegt dat het vocht bovenop moet en de gist onderop en hem toen aangezet om 8 uur later brood te hebben. Is dit wel handig ivm beschadiging antiaanbaklaag?
Kan ik de recepten van Levine ook in de BBM bakken. Al zou ik bvb de gist aanpassen naar de panasonic grammen en de procenten toepassen op de zaden/vruchten/noten. Al klinkt notenbrood zonder desem mij echt niet lekker in de oren

Ik moet heel eerlijk zeggen, ik mis de desem smaak wel in het 'luie' vakantiebrood. Maar ja nu hebben de kinderen meer aandacht van mama en hoefde ik in de hitte mijzelf niet in het zweet te werken. Goed genoeg vakantiebrood haha ik zie uit naar mijn eerste normale bakdag brood hihi.