Anti aanbaklaag

Al je vragen over het bakken in een broodbakmachine (bbm)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
TommyB
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 04 sep 2023, 16:05

Anti aanbaklaag

Bericht door TommyB »

Ik bak al jaren speltbrood in BBM van Pansonic. En dat 3 x per week. Naar verloop van tijd (jaar of twee) gaan er stukjes van de anti aanbak laag eraf. Waardoor uiteindelijk brood daar op die plek zodanig aan vast komt te zitten, dat als je het brood eruit haalt er een stuk in het bakblik achterblijft.
Wat zijn hier de ervaringen mee? Is daar iets aan te doen? Want om de zoveel jaar een nieuw bakblik kopen zou niet nodig moeten zijn. Dus zijn er tips om dat te voorkomen of is dat “normale slijtage”?

NB En los daarvan, een nieuw bakblik heeft bijna de prijs van een volledig nieuwe BBM. Niet echt duurzaam.
Gebruikersavatar
Victory
Warme bakker
Berichten: 536
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Anti aanbaklaag

Bericht door Victory »

Ga op mp op zoek naar een tweedehands met nog een goed bakblik. Soms vind je zelfs een losse. Als je veel zaadjes gebruikt kan de slijtage sneller plaatsvinden.

Die bakblik prijzen zijn echt belachelijk ja, daar snap ik nou ook niks van.
Groetjes Victory

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Ik bak ook FODmap spelt desem, KHA desem/gist.
Gebruikersavatar
Lang delfje
Jongste bediende
Berichten: 45
Lid geworden op: za 12 sep 2020, 12:56

Re: Anti aanbaklaag

Bericht door Lang delfje »

Anti aanbak laag eraf halen en ouderwets inbranden net zo een goede anti aanbak en een stuk gezonder.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5545
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Anti aanbaklaag

Bericht door Levinebaktbrood »

:shock: :?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Gebruikersavatar
dirkjanl
Gaat de goede kant op
Berichten: 65
Lid geworden op: ma 25 nov 2019, 19:50
Locatie: Borger

Re: Anti aanbaklaag

Bericht door dirkjanl »

Ik smeer het blik gewoon in met olie of vet in voordat er gebakken gaat worden.
Herstartende hobbyist die graag iets nieuws uitprobeert.
Werkt nu nog met BroodBakMachine. In de jaren '70 met een electrische inbouwoven.
Plaats reactie