Hallo, dank voor jullie antwoorden 8-)
@ Gebaxke: Het klopt dat de bbm bij het begin van het tweede brood warmer is (want nog niet helemaal afgekoeld) dan wanneer hij 's nachts opstart. Maar mijn Pana behoort eerst minstens een half uur voor te verwarmen, dus dan zou het geen verschil mogen maken. Vandaar dat ik dacht dat de voorverwarmfunctie niet meer goed werkte
Het heeft even geduurd omdat ik jullie geen recept kon geven. Ik werk al jaren met cups en spoons, en een recept uit de handleiding.
Maar die cups en spoons zijn in de loop der tijden vervangen door mijn eigen kop en lepel, vandaar.
En bij nader inzien denk ik dat de problemen zijn gekomen met het gebruik van vk roggemeel.
Intussen heb ik een goede weegschaal gekocht en gebruik nu dit recept:
5 g gist
450 g vk tarwemeel
50 g vk rogge
320 g water
9 g zout
Geen olie en suiker, maar waarschijnlijk moet er dan meer water bij? Het gaat nog steeds niet naar wens.
Ik zoek een recept voor een vk tarwe-roggebrood zonder bloem, olie, suiker, melk, glutenpoeder en andere toevoegingen. Of anders alleen wat bloem.
Of vraag ik het onmogelijke?