Recept/tip gezocht: lekker, luchtig en gezond
Geplaatst: di 19 jun 2018, 22:54
Inmiddels maak ik bijna dagelijks brood in de broodbakmachine, waarbij ik zorg dat dit om 5 uur ’s ochtends klaar is om het om 7 uur te kunnen eten (anders is het brood nog te heet, de BBM blijft nog een uur verwarmen).
Recept:
- 325gr bloem
- 75gr volkorenmeel
- 245gr water
- scheutje olijfolie
- tipje vitamine C
- 6gr zout
- 5gr droge gist
Ik ben alleen nog niet helemaal tevreden:
- Wij houden niet zo van volkoren, dus meer volkorenmeel wil ik niet toevoegen, maar ik wel graag gezond brood. Zijn er andere soorten meel die lekker zijn?
- De korst is soms wat hard, daarom laat ik het brood ook eerst afkoelen. Heeft iemand tips op de korst zachter te maken?
- Nog wat luchtiger zou fijn zijn. Iemand tips?
Wat ik al heb geprobeerd:
- Glutenpoeder toevoegen, had geen effect (vitamine C is wellicht al voldoende)
- Roggemeel ipv volkorenmeel. Lekker qua smaak, wel minder luchtig
Marijn
Recept:
- 325gr bloem
- 75gr volkorenmeel
- 245gr water
- scheutje olijfolie
- tipje vitamine C
- 6gr zout
- 5gr droge gist
Ik ben alleen nog niet helemaal tevreden:
- Wij houden niet zo van volkoren, dus meer volkorenmeel wil ik niet toevoegen, maar ik wel graag gezond brood. Zijn er andere soorten meel die lekker zijn?
- De korst is soms wat hard, daarom laat ik het brood ook eerst afkoelen. Heeft iemand tips op de korst zachter te maken?
- Nog wat luchtiger zou fijn zijn. Iemand tips?
Wat ik al heb geprobeerd:
- Glutenpoeder toevoegen, had geen effect (vitamine C is wellicht al voldoende)
- Roggemeel ipv volkorenmeel. Lekker qua smaak, wel minder luchtig
Marijn