Het ging allemaal goed tot nu toe
Geplaatst: zo 26 mei 2019, 13:11
ik koop koop kant en klare broodmix bij ons bij de molenaar.
Zijn zakjes van 500 gr + 10 gram gist.
Werkwijze dan tussen de 300 en 325 ml water + 10 gr boter.
Alles op kamertemperatuur brengen.
Dan boter er in water er bij broodmix er over heen en als laatste de gist.
Gebruikte altijd standaard programma ( inventum bbm) no 1.
Ik kies dan voor 900 gr donkere korst duur van programma 3 uur en 8 minuten.
Dat ging altijd goed mooie broden knapperige korst.
Nu is de korst maar een slappe bedoening, smaak gaat nog wel.
Ik weet niet wat er nu opeens anders is?
Zijn zakjes van 500 gr + 10 gram gist.
Werkwijze dan tussen de 300 en 325 ml water + 10 gr boter.
Alles op kamertemperatuur brengen.
Dan boter er in water er bij broodmix er over heen en als laatste de gist.
Gebruikte altijd standaard programma ( inventum bbm) no 1.
Ik kies dan voor 900 gr donkere korst duur van programma 3 uur en 8 minuten.
Dat ging altijd goed mooie broden knapperige korst.
Nu is de korst maar een slappe bedoening, smaak gaat nog wel.
Ik weet niet wat er nu opeens anders is?