Zonnepittenbrood met sinaasappel
- valk03
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14
Zonnepittenbrood met sinaasappel
Hallo, ik heb bovenstaand recept uit het boek Brood uit eigen oven gemaakt. Hete enige verschil is dat ik het in de BBM heb gemaakt. Op zich redelijk gelukt, alleen de sinaasappelsmaak komt niet terug. Komt dat doordat dit recept in de BBM is gemaakt en niet zoals het origineel in de oven? Of zouden er andere oorzaken kunnen zijn?
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Zonnepittenbrood met sinaasappel
Lijkt me niet eigenlijk, Ik zou het bakken gewoon in de oven doen trouwens. Ik bak altijd in een dutch oven/braadpan.
Wat is het gewicht van de gebruikte citrus grondstoffen tegenover de bloem?. Je zult namelijk echt wel wat moeten toevoegen om dit te gaan proeven in het brood na het bakken!.
Wat is het gewicht van de gebruikte citrus grondstoffen tegenover de bloem?. Je zult namelijk echt wel wat moeten toevoegen om dit te gaan proeven in het brood na het bakken!.
Passie voor de ambacht!.
- valk03
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14
Re: Zonnepittenbrood met sinaasappel
Het originele recept gaf 120gram/24%. Ik heb het omgerekend naar een kleiner recept en kwam dan uit op 96 gram vers sap.Missshien heb ik de bakkersformule verkeerd gebruikt? Het recept gaat uit van 500 gram tarwebloem, ik heb 400 gram gebruikt.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Zonnepittenbrood met sinaasappel
Probeer is wat rasp van een sinaasappel en mischien meer sap tegen het water zou geen kwaat kunnen, Ook kan het zijn dat je met meer gist moet werken door de zuurte van het sap/raps!
Passie voor de ambacht!.
- valk03
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14
Re: Zonnepittenbrood met sinaasappel
Ik zal het nog eens proberen. Dank voor de reactie's
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Zonnepittenbrood met sinaasappel
Het lijkt me dat, door de zoetigheid van het sap, de zaak juist beter gaat rijzen ipv slechter.
Ik zou ook gaan voor wat sinaasappelschil.
Niet bij brood alleen....