Pagina 1 van 1

Zonnepittenbrood met sinaasappel

Geplaatst: za 28 mar 2020, 11:04
door valk03
Hallo, ik heb bovenstaand recept uit het boek Brood uit eigen oven gemaakt. Hete enige verschil is dat ik het in de BBM heb gemaakt. Op zich redelijk gelukt, alleen de sinaasappelsmaak komt niet terug. Komt dat doordat dit recept in de BBM is gemaakt en niet zoals het origineel in de oven? Of zouden er andere oorzaken kunnen zijn?

Re: Zonnepittenbrood met sinaasappel

Geplaatst: za 28 mar 2020, 11:11
door RedYssel
Lijkt me niet eigenlijk, Ik zou het bakken gewoon in de oven doen trouwens. Ik bak altijd in een dutch oven/braadpan.
Wat is het gewicht van de gebruikte citrus grondstoffen tegenover de bloem?. Je zult namelijk echt wel wat moeten toevoegen om dit te gaan proeven in het brood na het bakken!.

Re: Zonnepittenbrood met sinaasappel

Geplaatst: za 28 mar 2020, 12:10
door valk03
Het originele recept gaf 120gram/24%. Ik heb het omgerekend naar een kleiner recept en kwam dan uit op 96 gram vers sap.Missshien heb ik de bakkersformule verkeerd gebruikt? Het recept gaat uit van 500 gram tarwebloem, ik heb 400 gram gebruikt.

Re: Zonnepittenbrood met sinaasappel

Geplaatst: za 28 mar 2020, 14:14
door RedYssel
valk03 schreef: za 28 mar 2020, 12:10 Het originele recept gaf 120gram/24%. Ik heb het omgerekend naar een kleiner recept en kwam dan uit op 96 gram vers sap.Missshien heb ik de bakkersformule verkeerd gebruikt? Het recept gaat uit van 500 gram tarwebloem, ik heb 400 gram gebruikt.
Probeer is wat rasp van een sinaasappel en mischien meer sap tegen het water zou geen kwaat kunnen, Ook kan het zijn dat je met meer gist moet werken door de zuurte van het sap/raps!

Re: Zonnepittenbrood met sinaasappel

Geplaatst: za 28 mar 2020, 17:04
door valk03
Ik zal het nog eens proberen. Dank voor de reactie's

Re: Zonnepittenbrood met sinaasappel

Geplaatst: za 28 mar 2020, 19:19
door papagena
RedYssel schreef: za 28 mar 2020, 14:14
Probeer is wat rasp van een sinaasappel en mischien meer sap tegen het water zou geen kwaat kunnen, Ook kan het zijn dat je met meer gist moet werken door de zuurte van het sap/raps!
Het lijkt me dat, door de zoetigheid van het sap, de zaak juist beter gaat rijzen ipv slechter.
Ik zou ook gaan voor wat sinaasappelschil.