Brood mislukt
Geplaatst: do 24 sep 2020, 16:34
Goedemiddag, ik heb vandaag voor het eerst een brood gebakken naar het recept dat bij de broodbakmachine zat.
In dit recept staat de maten in lepels en theelepels aangegeven dus die heb ik zelf omgezet. Ik kwam op het volgende:
Water 220 ml
Suiker 29 gram
Zout 5 gram ( ik heb low zout gebruikt)
Margarine 28 gram ( vloeibaar gebruikt)
Eieren 2 (maat l/xl)
Volkorenbrood meel 500 gr
Instand gist 12 gram ( het recept geeft 4 theelepels aan, van droge gist = 16 gram op internet had ik gevonden dat je dit met 25% moet verminderen.
Eerst het vloeibare in de machine en daarna de bloem, suiker, zout en gist.
Ik heb gezien dat hij heel goed rijst. Helaas is hij voor het bakken ingestort. Hij heeft echt een krater.
Heeft iemand een advies, wat ik anders kan doen zodat hij beter lukt?
Bedankt voor de moeite.
Ps ik gebruik een Alaska bm 2600
In dit recept staat de maten in lepels en theelepels aangegeven dus die heb ik zelf omgezet. Ik kwam op het volgende:
Water 220 ml
Suiker 29 gram
Zout 5 gram ( ik heb low zout gebruikt)
Margarine 28 gram ( vloeibaar gebruikt)
Eieren 2 (maat l/xl)
Volkorenbrood meel 500 gr
Instand gist 12 gram ( het recept geeft 4 theelepels aan, van droge gist = 16 gram op internet had ik gevonden dat je dit met 25% moet verminderen.
Eerst het vloeibare in de machine en daarna de bloem, suiker, zout en gist.
Ik heb gezien dat hij heel goed rijst. Helaas is hij voor het bakken ingestort. Hij heeft echt een krater.
Heeft iemand een advies, wat ik anders kan doen zodat hij beter lukt?
Bedankt voor de moeite.
Ps ik gebruik een Alaska bm 2600