Pagina 1 van 1

Rusttijd Panasonic BBM

Geplaatst: ma 12 okt 2020, 17:22
door Koos de bakker
Na al veel broodbak machines versleten te hebben (ik bak al decenia mijn dagelijks brood in een bbm) ben ik overgestapt op een Panasonic bbm. De programma's duren bij de Panasonic veel langer dan bij al mijn voorgaande bbm's. Dat komt omdat de Panasonic direct na het starten begint met een rust (rest) tijd. Ik snap het nut hiervan niet. Kan iemand mij uitleggen waarom de Panasonic niet direct begint met kneden? Er komen wel mooie broden uit de Panasonic.

Re: Rusttijd Panasonic BBM

Geplaatst: ma 12 okt 2020, 23:25
door Levinebaktbrood
De bbm verwarmt voor, alle ingrediënten hebben dan dezelfde temperatuur.

Re: Rusttijd Panasonic BBM

Geplaatst: di 13 okt 2020, 18:33
door Elvira
Soms duurt het wel een uur voordat een Panasonic bbm start met het programma.
Dit hangt ook af van de omgevings temperatuur.
Zoals Levine reeds antwoordde deze wachttijd geeft de ingrediënten de gelegenheid om op gelijke temperatuur te komen tbv een beter bakresultaat.

Het volkoren programma duurt 5 uur.
French brood zelfs 6 uur.

Zelf vind ik die wachttijd wat overbodig.

Ik bak al een poosje met een Moulinex Uno.
Binnen 3 uur en 10 minuten een lekker smaakvol speltbroodje er mee gebakken.

Een ander voordeel vind ik: eerst de vloeibare ingrediënten en dan de vaste.
Bij de Panasonic is dit net andersom.

Re: Rusttijd Panasonic BBM

Geplaatst: di 13 okt 2020, 23:12
door Koos de bakker
Dank voor de antwoorden.

Ik bak toch meestal overnacht dus de extra tijd maakt mij niet zoveel uit. Maar of het echt voordelen heeft om eerst de ingrediënten te laten acclimatiseren waag ik te betwijfelen. De Panasonic bakt absoluut mooie broden. Echt beter dan al mijn voorgaande broodbak machines.

Ook bij de Panasonic voeg ik eerst het water en zout toe en daar bovenop het meel, gist en vetstof. Gaat vooralsnog prima.

Re: Rusttijd Panasonic BBM

Geplaatst: vr 16 okt 2020, 18:09
door awtimmer
Ik bak een perfect broodje in 3 uur op standje 5. Advies van de molenaar.