Veranderd van BBM
Geplaatst: zo 18 okt 2020, 10:48
Hallo,
Ik was mijn inlog kwijt dus een nieuw account aangemaakt. Ik ben in mijn 2de huis brood aan het bakken met dezelfde recepten als in mijn andere huis en toch wordt hier het brood te vast. De recepten van de machine staan in cups omrekenen vind ik lastig. Vandaar dat ik het recept van mijn doordeweekse huis gebruik. Ik ben momenteel op vakantie in ons 2de huis.
Komt dit door de machine? Ik vermoed zelf de weegschaal, omdat deze denk ik niet zo nauwkeurig meet? Hoe kan ik dit oplossen zonder nu nog naar een winkel te moeten voor het een en ander.
Toch meer gist en zout?
2de brood was : 350 bloem, 210 vocht (water met scheut melk), 10gr roomboter, 6gr zout, 5gr gist en 5 gr honing
Het meel, instantgist, suiker alles is nieuw gehaald dus daar ligt het niet aan.
Bij voorbaat dank als je reageert en nog een fijne zondag. Ok ga alvast poging 3 doen want we willen graag brood voor bij de kaasfondue.
Verstuurd vanaf mijn SM-A217F met Tapatalk
Ik was mijn inlog kwijt dus een nieuw account aangemaakt. Ik ben in mijn 2de huis brood aan het bakken met dezelfde recepten als in mijn andere huis en toch wordt hier het brood te vast. De recepten van de machine staan in cups omrekenen vind ik lastig. Vandaar dat ik het recept van mijn doordeweekse huis gebruik. Ik ben momenteel op vakantie in ons 2de huis.
Komt dit door de machine? Ik vermoed zelf de weegschaal, omdat deze denk ik niet zo nauwkeurig meet? Hoe kan ik dit oplossen zonder nu nog naar een winkel te moeten voor het een en ander.
Toch meer gist en zout?
2de brood was : 350 bloem, 210 vocht (water met scheut melk), 10gr roomboter, 6gr zout, 5gr gist en 5 gr honing
Het meel, instantgist, suiker alles is nieuw gehaald dus daar ligt het niet aan.
Bij voorbaat dank als je reageert en nog een fijne zondag. Ok ga alvast poging 3 doen want we willen graag brood voor bij de kaasfondue.
Verstuurd vanaf mijn SM-A217F met Tapatalk