Hoi allemaal,
Ik ben sinds enkele weken bezig om te bakken in de BBM, ik heb een Princess Wake Up. Nu gaat het bakken best goed, maar merk ik dat het brood met name aan de bovenkant luchtig is. Van onder blijft de structuur nog erg vast.
Is dit normaal en/of kan ik hier iets aan veranderen?
Ik ben benieuwd naar jullie reacties
Mvg Mijntje
Structuur brood
- Mijntje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: ma 02 aug 2021, 19:17
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Structuur brood
Hallo,
Kun je even precies aangeven hoeveel gram water, gist, meel en zout je hebt gebruikt? Soms is het gewoon een kwestie van wat meer of minder water. Maar laat maar even zien wat je recept is, dan kijken we er even naar.
Kun je even precies aangeven hoeveel gram water, gist, meel en zout je hebt gebruikt? Soms is het gewoon een kwestie van wat meer of minder water. Maar laat maar even zien wat je recept is, dan kijken we er even naar.
Niet bij brood alleen....
- Mijntje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: ma 02 aug 2021, 19:17
Re: Structuur brood
Hoi,
Dit is het recept, verder heb ik zelf nog 25 Gr broodverbeteraar toegevoegd.
Wat verder opvallend was, is dat het brood aan de onderkant ook nog wat nattig was.
300 gram tarwemeel
200 gram bloem
6 gram droge korrelgist
10 gram zout
5 gram suiker
10 gram roomboter
320 ml water
War zou het probleem kunnen zijn? Bvd, Mijntje
Dit is het recept, verder heb ik zelf nog 25 Gr broodverbeteraar toegevoegd.
Wat verder opvallend was, is dat het brood aan de onderkant ook nog wat nattig was.
300 gram tarwemeel
200 gram bloem
6 gram droge korrelgist
10 gram zout
5 gram suiker
10 gram roomboter
320 ml water
War zou het probleem kunnen zijn? Bvd, Mijntje