Ik heb ervaringen gelezen van mensen die de BBM alleen gebruiken om te kneden en verder gaan met de ovenprocedure. Ook heb ik gelezen dat de kneedhaak na de eerste rijs verwijderd wordt waarna het deeg na opbollen teruggeplaatst wordt voor de tweede rijs en het bakken. Ook dat heb ik geprobeerd. Het is aardig maar nog steeds niet zo goed als mijn ovenprocedure.
Daarom heb ik het geheel maar even omgedacht: gewoon (...) alles in de BBM maar wel met de stappen die ik doe in de ovenprocedure. Dat ziet er als volgt uit:
- Kneden in de BBM met het pizzadeegprogramma. Dat is kneden en 30 minuten rijs.
- Deeg eruit halen, kneedhaak verwijderen, plat slaan en oppunten.
- Terug in het bakblik en 30 minuten puntrijs.
- Deeg eruit halen, plat slaan en 30 minuten laten rusten onder noppenfolie.
- Opnieuw plat slaan, stretchen en opmaken als busbrood.
- Terug in het bakblik, een spuitje water met plantenspuit, klep dicht en wachten totdat het deeg klaar is.
- Bakken met Bake only gedurende 60 minuten.