volkorenbrood uit silvercrest bbm
Geplaatst: ma 28 nov 2022, 15:57
goededag broodbakkers,
ik heb een silvercrest bbm van mijn moeder gekregen om lekker te oefenen om brood te bakken.
ik oefen een volkorenbrood en als die goed is dan kan ik dat recept voortaan gaan gebruiken voor een dagelijks lekker brood.
nou is het zo... volgens het boekje heb ik telkens 540gr meel en 350 ml water nodig om te bakken in de modus van 1000gr. nu staat er ook een modus voor 750gr op maar dan zou ik minder meel nodig hebben.
nu in 1000gr modus.
375ml water
1.5 tl zout (7,5gr)
25gr roomboter
257gr meergranenmeel
258gr witbroodmeel
25gr mals maker
1,5 tl suiker(4,5)
2,5 tl droge gist ( bruggeman ) (5gr)
het resultaat
Brood is tegen de deksel gerezen maar aan de voorzijn bij bedieningpaneel is het ingezakt.
Brood proeft een beetje als deeg dus ik heb er nu teveel water opzitten. had er voorheen 350ml water in zitten maar telkens is de onderste 2 a 3 cm een beetje vastig.
nu wil ik graag is proberen om in een 750gr modus te bakken want als ik er minder meel in doe en het rijst goed dat ik miss dan toch een mooi brood krijg wat luchtig voelt en goed gerezen is.
ik denk zelf aan dit recept.
300ml water
1 tl zout (5gr)
20gr roomboter
200gr meergranenmeel
250gr witbroodmeel
25gr mals maker
1,5 tl suiker (4,5gr)
2,5 tl droge gist van bruggeman (5gr)
heeft er iemand tips voor mij?
ik heb een silvercrest bbm van mijn moeder gekregen om lekker te oefenen om brood te bakken.
ik oefen een volkorenbrood en als die goed is dan kan ik dat recept voortaan gaan gebruiken voor een dagelijks lekker brood.
nou is het zo... volgens het boekje heb ik telkens 540gr meel en 350 ml water nodig om te bakken in de modus van 1000gr. nu staat er ook een modus voor 750gr op maar dan zou ik minder meel nodig hebben.
nu in 1000gr modus.
375ml water
1.5 tl zout (7,5gr)
25gr roomboter
257gr meergranenmeel
258gr witbroodmeel
25gr mals maker
1,5 tl suiker(4,5)
2,5 tl droge gist ( bruggeman ) (5gr)
het resultaat
Brood is tegen de deksel gerezen maar aan de voorzijn bij bedieningpaneel is het ingezakt.
Brood proeft een beetje als deeg dus ik heb er nu teveel water opzitten. had er voorheen 350ml water in zitten maar telkens is de onderste 2 a 3 cm een beetje vastig.
nu wil ik graag is proberen om in een 750gr modus te bakken want als ik er minder meel in doe en het rijst goed dat ik miss dan toch een mooi brood krijg wat luchtig voelt en goed gerezen is.
ik denk zelf aan dit recept.
300ml water
1 tl zout (5gr)
20gr roomboter
200gr meergranenmeel
250gr witbroodmeel
25gr mals maker
1,5 tl suiker (4,5gr)
2,5 tl droge gist van bruggeman (5gr)
heeft er iemand tips voor mij?