Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
Gebruikersavatar
Door mppronk
#62844
Na ruim twaalf jaar is mijn Kenwood Major niet meer bruikbaar. Jaar in en jaar uit heeft hij zijn werk goed gedaan. Bij het zoeken naar een nieuwe kneder kwam ik uit op de Ankarsrum Assistent. Deze wilde ik volgende maand kopen, toevallig stond er één op Marktplaats. Deze heb ik gekocht en vandaag het eerste deeg gemaakt.

Voor mijn brood heb ik een vaste verhouding mix, water, olie, gist en honing. Dat levert mij drie broden op. Het kneden van het deeg volgens de methode eerst de vloeibare ingrediënten en laten draaien en vervolgens het meel toevoegen. En tot slot op de timer 8 minuten laten kneden. De volgende stappen bij mij is dat de kom in de stoomoven gaat voor 45 minuten en vervolgens overgaat naar drie blikken die ook weer 45 minuten in de stoomoven gaan. Het rijzen van de broden ging veel beter dan bij de Kenwood. En bij het vullen van de blikken bleek ik even hoge broden te krijgen. Deze heb ik afgebakken in mijn oven. Een hele duidelijke verbetering met de Ankarsrum Assistent.
Gebruikersavatar
Door KeesR
#62857
Ik heb er ook een van Marktplaats gekocht aantal maanden geleden. Was nog helemaal nieuw, toen ik die rode zag was ik wel wat jalours. De mijne is grijs.
Mijn ervaring is dat het brood een betere structuur krijgt en beter rijst met een Ankarsrum.
Ik vind hem wel vrij veel herrie maken. Als die draait loopt ik erbij weg.
El cheapo ovenvloer

Ik ben gek op dit soort el cheapo oplossingen. Gel[…]

Brood van Gerrit

Een goed begin van een lekker weekend. [emoji106][[…]

Tom's pogingen

Geen tips voor de korst van de kaiserbroodjes? […]

Bakken in een houtoven

Als ik je brood zie dan zie ik vlekken op de korst[…]