Kitchen aid heavy Duty

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JEPEDEWE
Chef stoffer en blik
Berichten: 14
Lid geworden op: zo 16 feb 2020, 17:20

Kitchen aid heavy Duty

Bericht door JEPEDEWE » do 24 sep 2020, 13:24

beste allemaal
Ik heb een periode een Kenwoord keukenrobot gehad maar, blijkbaar verlangde ik wat veel kracht en heeft hij uiteindelijk de geest gegeven.
Hier wat rondwandelend heb ik beslist een Kitchen Aid heavy duty te kopen
Ik heb nooit deeg van meer dan 2,5kg gekneed en toch maak ik me ook nu zorgen.
Uit het staafje waar je de kneedhaak aan bevestigd, lekt er een klein beetje olie
Moet ik dit bij Kitchen Aid melden, moet ik me sowieso zorgen maken of is dit normaal
Is 2,5 kg deeg teveel?
Graag jullie idee?

Groeten
JP

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5048
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Kitchen aid heavy Duty

Bericht door Levinebaktbrood » do 24 sep 2020, 23:00

Het is niet aan te raden om in de KitchenAid heavy duty 2,5 kg deeg te kneden. De machine kan dit niet aan en zal sneller kapot gaan.

Tip: een aantal jaren geleden hebben enkele leden van dit forum een grote knedertest gedaan. De artikelen zijn te lezen op mijn blog. Dit is het 1e artikel. Wellicht heb je er iets aan.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Jongste bediende
Berichten: 43
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Kitchen aid heavy Duty

Bericht door Kneedhaak 2.0 » vr 25 sep 2020, 10:14

KA is goed in mixen en opkloppen, niet in kneden.
Biedt de KA maar aan ter reparatie en wandel maar rond in de "spiraalknedertest" :idea:

Gebruikersavatar
RedYssel
Opboller
Berichten: 175
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Kitchen aid heavy Duty

Bericht door RedYssel » wo 30 sep 2020, 20:38

Ik heb nog niet van een gewone mixer gehoord die het met brooddeeg lang volhoudt. Een Hobart of een bear zou het wel willen maar ik raad altijd een deegkneder aan. Vooral omdat de kuip draait en je dan weet dat alles ook daadwerkelijk gemixt gaat worden.

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3422
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Kitchen aid heavy Duty

Bericht door lekkermelig » do 01 okt 2020, 11:32

Die Hobarts zijn wel redelijk onverwoestbaar. Ik heb vrienden in Duitsland met een restaurant/catering bedrijf die een grote Hobart hebben staan. Mooi spul, maar niet voor op het aanrecht.
Ik heb zelf al een jaar of zes een Bear, daar kneed ik altijd 2,5 kilo in. Ik zou het anderen zeker niet (meer) aanraden en heb al tijden zitten dubben om een grotere kneder aan te schaffen, maar zolang deze het nog niet begeeft is het niet zo urgent.
Maar met de prijzen van betaalbare spiraalkneders zoals Famag zou ik nu nooit meer een Bear kopen die ik alleen voor kneden gebruik.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
RedYssel
Opboller
Berichten: 175
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Kitchen aid heavy Duty

Bericht door RedYssel » za 10 okt 2020, 13:04

[mention]lekkermelig [/mention] Een goede Kneder is ook wel echt het beste wat een Hobbybakker kan kopen eigenlijk. Vind wel dat kleine kneders echt heel snel een warm of te warm deeg kneed. Met de bakkersopleiding ook een jonge had 6 min gekneed plus minus en had een deeg van 42 graden. Nu heb ik een ankarsum en die kneed juist heel rustig met alleen een bewegende kuip. Wel over te spreken maar zou wellicht ooit nog een keer een spiraal Kneder kopen puur omdat het veel makkelijker met gevuld deeg is

Plaats reactie