deeghaak
deeghaak
Cor bedankt voor je hulp voor de nieuw kitchenaid deeghaak
Als het goed is krijg ik de haak dinsdag binnen kosten voor deze deeghaak = 38€
Bij jan de jong ****@*************.biz
Deze man zit ook op ebay suc6 die ook een haak willen. Hij heeft ook voor de kleine kitchenaid
Een deeghaak
Cor nog bedankt. :2th:
Als het goed is krijg ik de haak dinsdag binnen kosten voor deze deeghaak = 38€
Bij jan de jong ****@*************.biz
Deze man zit ook op ebay suc6 die ook een haak willen. Hij heeft ook voor de kleine kitchenaid
Een deeghaak
Cor nog bedankt. :2th:
Laatst gewijzigd door Ballie op zo 15 sep 2013, 21:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Emailadres verwijderd. Spammers verzamelen die dingen... Vraag erom middels een PB...
Reden: Emailadres verwijderd. Spammers verzamelen die dingen... Vraag erom middels een PB...
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: deeghaak
Graag gedaan Wim :G Veel plezier met je nieuwe Spiraalkneedhaak. :2th:
Voor diegenen die nog zoekende zijn:
Met wat speurwerk op het internet kwam ik via:
E-Bay aan een paar foto's van de Spiraalkneedhaken voor de Kitchenaid Artisan en de HD.
Bij een van deze foto's van de spiraalkneedhaak zie je rechts een
ADRES/TEL.NR. waar hij ook rechtstreeks te bestellen is.
Klik op deze foto voor een vergroting.
Voor diegenen die nog zoekende zijn:
Met wat speurwerk op het internet kwam ik via:
E-Bay aan een paar foto's van de Spiraalkneedhaken voor de Kitchenaid Artisan en de HD.
Bij een van deze foto's van de spiraalkneedhaak zie je rechts een
ADRES/TEL.NR. waar hij ook rechtstreeks te bestellen is.
Klik op deze foto voor een vergroting.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: deeghaak
Ik heb de speciale deeghaak sinds kort ook en het maakt heel veel verschil! Brooddeeg wordt nu ook in de KitchenAid goed gekneed. Ik heb de grote haak voor mijn KA Heavy Duty en de kleine haak heb ik cadeau gedaan aan mijn dochter die een KA Classic heeft.
En bestel de haak gerust op Ebay bij deze verkoper. Betrouwbaar adres! Met dank aan ons medeforumlid Fini :G.
En bestel de haak gerust op Ebay bij deze verkoper. Betrouwbaar adres! Met dank aan ons medeforumlid Fini :G.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Levensplezier
- Warme bakker
- Berichten: 867
- Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40
Re: deeghaak
Fijn dat jullie ook zo enthousiast zijn. :2th:
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
- josina
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: zo 19 aug 2012, 11:23
Re: deeghaak
Fijn, die ga ik ook bestellen voor mijn heavy duty.
Re: deeghaak
Nou de deeghaak is binnen heb gelijk maar een getoerde gistdeeg gemaakt
voor een paar heerlijke croissants de haak werkt perfect dit hadden wij eerde moeten hebben
het deeg is zeer veel beter als met de oude haak :2th:
de machine wort minder warm
wie ook zoon haak wil stuur mij een P.M en ik geef je het tel nummer van jan de jong
of het adres ik ben er nu al heel Content met de nieuwe deeghaak :G
voor een paar heerlijke croissants de haak werkt perfect dit hadden wij eerde moeten hebben
het deeg is zeer veel beter als met de oude haak :2th:
de machine wort minder warm
wie ook zoon haak wil stuur mij een P.M en ik geef je het tel nummer van jan de jong
of het adres ik ben er nu al heel Content met de nieuwe deeghaak :G
- josina
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: zo 19 aug 2012, 11:23
Re: deeghaak
Voor de heavy duty? Kun je die ook in Nederland dan bestellen?
Re: deeghaak
ja hij heef ze voor alle bij zo wel voor Kitchenaid Artisan als ook voor Kitchenaid heavy duty
ik zelf heb [ Kitchenaid pro] maar dat is de zelfde als de heavy duty
ik heb ook met een lift
sux6 :2th:
ik zelf heb [ Kitchenaid pro] maar dat is de zelfde als de heavy duty
ik heb ook met een lift
sux6 :2th:
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: deeghaak
Hoi Wim,dit bericht is helemaal in de haak ^)^
Fijn dat je nou ook je spiraalkneedhaak hebt en ik wens je er veel plezier en succes mee.
Maak van het eerste deeg,waarvoor je 'm gebruikt heb een plaat mooie Croissants.
Met de spiraalkneedhaak op mijn Kenwood machine, ben ik ook uiterst tevreden en zou
hem echt niet meer willen missen. :2th:
Fijn dat je nou ook je spiraalkneedhaak hebt en ik wens je er veel plezier en succes mee.
Maak van het eerste deeg,waarvoor je 'm gebruikt heb een plaat mooie Croissants.
Met de spiraalkneedhaak op mijn Kenwood machine, ben ik ook uiterst tevreden en zou
hem echt niet meer willen missen. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Re: deeghaak
bakplaat schreef:Hoi Wim,dit bericht is helemaal in de haak ^)^
Fijn dat je nou ook je spiraalkneedhaak hebt en ik wens je er veel plezier en succes mee.
Maak van het eerste deeg,waarvoor je 'm gebruikt heb een plaat mooie Croissants.
Met de spiraalkneedhaak op mijn Kenwood machine, ben ik ook uiterst tevreden en zou
hem echt niet meer willen missen. :2th:
net wat je zeg cor
deze haak lijkt wel op die van de Kemper deegmachine zie foto
http://zakelijk.marktplaza.nl/horeca/Ke ... 249317.htm
maar ja dat is echt provisioneel kan ik niet plaatsen in de keuken
en wil ik ook niet
ja cor nog bedankt hoor jonge voor je hulpje :2th:
- josina
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: zo 19 aug 2012, 11:23
Re: deeghaak
Ha beroeps bakker, ik heb een pm gestuurd voor dat tel.nummer. Kan ik dat krijgen? :G
Re: deeghaak
hij is onder weg suc6 :2th:josina schreef:Ha beroeps bakker, ik heb een pm gestuurd voor dat tel.nummer. Kan ik dat krijgen? :G
- josina
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: zo 19 aug 2012, 11:23
Re: deeghaak
Bedankt, ga morgen bellen!!!!!!!!
- josina
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: zo 19 aug 2012, 11:23
Re: deeghaak
Besteld. Ben benieuwd wanneer ik er mee kan gaan spelen.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: deeghaak
Leuk!! Alvast veel plezier er mee!josina schreef:Besteld. Ben benieuwd wanneer ik er mee kan gaan spelen.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- josina
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: zo 19 aug 2012, 11:23
Re: deeghaak
Een vraag aan de spiraalkneed gebruikers. Ik heb daarnet mijn haak gekregen. Maar hij gaat niet hoog genoeg. In de spiraalhaak zitten 2 dingetjes, ik weet niet hoe ik het anders moet uitduiden. Het lijkt wel of dat niet hoort en zodoende krijg ik hem niet hoog genoeg om over het asje te laten vallen en kan ik hem niet vast draaien. Ik heb een heavy duty net als Levine. Help!!!!!
Re: deeghaak
josina schreef:Een vraag aan de spiraalkneed gebruikers. Ik heb daarnet mijn haak gekregen. Maar hij gaat niet hoog genoeg. In de spiraalhaak zitten 2 dingetjes, ik weet niet hoe ik het anders moet uitduiden. Het lijkt wel of dat niet hoort en zodoende krijg ik hem niet hoog genoeg om over het asje te laten vallen en kan ik hem niet vast draaien. Ik heb een heavy duty net als Levine. Help!!!!!
Ik zou jan bellen of. Hij .of zij .jou wel de goede haak hebben gegeven ;K
Ze bellen je altijd terug. Als je jou nummer in spreek suc6 :2th:
- josina
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: zo 19 aug 2012, 11:23
Re: deeghaak
Kun jij door dat gaatje heenkijken wat over het asje schuift van de machine?
Re: deeghaak
josina schreef:Kun jij door dat gaatje heenkijken wat over het asje schuift van de machine?
Ja
ik denk dat jou haak een fabr. fout in zit.
Het boven deel is het zelfde als je oude wite haak
Zonder die kraag dan he
- josina
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: zo 19 aug 2012, 11:23
Re: deeghaak
Ja ik krijg ook het idee dat er 2 laat ik maar zeggen soort van kegeltjes schuin er in zitten. Het hoort volgens mij gewoon niet.
- josina
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: zo 19 aug 2012, 11:23
Re: deeghaak
Het is voor elkaar. Mijn zoon heeft die 2 dingetjes eruit gehaald en het is helemaal perfect. :G Mijn zoon zei ook al dat is gewoon in de fabriek verkeerd gegaan en er is iets in gekomen. Morgen maar uitproberen.
Re: deeghaak
josina schreef:Het is voor elkaar. Mijn zoon heeft die 2 dingetjes eruit gehaald en het is helemaal perfect. :G Mijn zoon zei ook al dat is gewoon in de fabriek verkeerd gegaan en er is iets in gekomen. Morgen maar uitproberen.
mooi draaien maar met die nieuwe deeg haak
oooooooooooooooooo lekker hoor dat deeg en het gaat een stuk sneller
een deeg voor brood is nu met 10min klaar en mooi glad
suc6
- josina
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: zo 19 aug 2012, 11:23
Re: deeghaak
Je hoort ervan
- josina
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: zo 19 aug 2012, 11:23
Re: deeghaak
Vanmorgen het 2e brood gebakken, gekneed met de spiraalhaak. Moet zeggen dat er goed uitziet. :G Dus het brood bakken gaat met nog meer plezier.
- Levensplezier
- Warme bakker
- Berichten: 867
- Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40
Re: deeghaak
Dat is fijn. Maar ik was er niet bang voor.
De fabrikant doet tegenwoordig een sticker boven op de haak met de boodschap alleen op stand 2 te gebruiken. Daaronder zaten die 'druppels' en die hebben we niet gezien. Fijn dat je zoon het opgelost heeft Josina. :2th:
De fabrikant doet tegenwoordig een sticker boven op de haak met de boodschap alleen op stand 2 te gebruiken. Daaronder zaten die 'druppels' en die hebben we niet gezien. Fijn dat je zoon het opgelost heeft Josina. :2th:
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Re: deeghaak
olalala,Levinebaktbrood schreef:Ik heb de speciale deeghaak sinds kort ook en het maakt heel veel verschil! Brooddeeg wordt nu ook in de KitchenAid goed gekneed. Ik heb de grote haak voor mijn KA Heavy Duty en de kleine haak heb ik cadeau gedaan aan mijn dochter die een KA Classic heeft.
En bestel de haak gerust op Ebay bij deze verkoper. Betrouwbaar adres! Met dank aan ons medeforumlid Fini :G.
Vanmiddag in W... heb ik een aangepaste deeghaak voor mijn Artisan opgepikt bij Jan...
Thuis gekomen en meteen uit geprobeerd, "wat een verbetering" TOP.
En...het is niet alleen een betrouwbaar adres zoals je hierboven kan lezen,
maar ook een zeer aangename en enthousiaste persoonlijkheid.
naar mijn gevoel een levensgenieter..
eric
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: deeghaak
Ik heb onlangs een Artisan gekocht en er natuurlijk al enkele keren brooddeeg mee gekneed. Dus met de meegeleverde kneedhaak met een schijf aan de bovenkant van de haak, waardoor het deeg steeds weer naar beneden krult.
Allereerst baguettes au levain met een beetje rogge en maïs. Ondanks vrij kort gekneed (ik was bang het deeg kapot te kneden!) toch een aardig resultaat. Het mocht inderdaad nog iets luchtiger, maar ik kom van een heel simpel keukenmixertje. Dus is het al gauw goed. Tijdens het kneden, als het deeg tegen de schijf aankwam, krulde deze mooi naar beneden.
Ook heb ik een brooddeeg met havermout gekneed (recept Robèrt van Beckhoven) en dat langer laten kneden, maar toen kwam het deeg boven de genoemde schijf uit. En daar gebeurde niks meer mee. Behalve dan na regelmatig stop zetten en het deeg naar beneden drukken. Uiteindelijk was het brood veel te vast, Hoewel toch wel lekker.
Dan de genoemde kneedhaak!
Deze heeft geen schijf aan de bovenkant. In het geval van mijn baguettes: hoe zou deze kneedhaak dan beter kunnen zijn?
In het geval van mijn havermoutbrood maakt het niet. Immers het deeg kwam toch gedeeltelijk boven de schijf uit. Toch zou ik denken dat het deeg nog hoger klimt.
Ik lees wel dat met de genoemde kneedhaak de machine minder warm wordt, maar zijn er nog meer voordelen aan deze kneedhaak. En waarom dan?
Deze kneedhaak moet haast wel erg goed zijn. Immers iedereen is zo positief, maar ik zie nog niet helemaal in waarom dat is.
Er is vast een goede technische verklaring voor!
Al met al ben ik zeer blij met deze machine! Laat maar draaien i.p.v. moeilijk doen met een handmixertje.
P.S. Ik heb diverse keren een oude Phillips handmixer gebruikt. Ook al werd deze wel warm, hij doet het nog steeds. Een keer heb ik een vrij nieuwe mixer gebruikt en die ging meteen met de eerste keer brooddeeg kneden kapot. Dit was trouwens een of ander goedkoop mixertje. Maar zegt dit iets over de kwaliteit van huidige apparatuur?
Toch heeft dit de doorslag gegeven om die Artisan te kopen.
Allereerst baguettes au levain met een beetje rogge en maïs. Ondanks vrij kort gekneed (ik was bang het deeg kapot te kneden!) toch een aardig resultaat. Het mocht inderdaad nog iets luchtiger, maar ik kom van een heel simpel keukenmixertje. Dus is het al gauw goed. Tijdens het kneden, als het deeg tegen de schijf aankwam, krulde deze mooi naar beneden.
Ook heb ik een brooddeeg met havermout gekneed (recept Robèrt van Beckhoven) en dat langer laten kneden, maar toen kwam het deeg boven de genoemde schijf uit. En daar gebeurde niks meer mee. Behalve dan na regelmatig stop zetten en het deeg naar beneden drukken. Uiteindelijk was het brood veel te vast, Hoewel toch wel lekker.
Dan de genoemde kneedhaak!
Deze heeft geen schijf aan de bovenkant. In het geval van mijn baguettes: hoe zou deze kneedhaak dan beter kunnen zijn?
In het geval van mijn havermoutbrood maakt het niet. Immers het deeg kwam toch gedeeltelijk boven de schijf uit. Toch zou ik denken dat het deeg nog hoger klimt.
Ik lees wel dat met de genoemde kneedhaak de machine minder warm wordt, maar zijn er nog meer voordelen aan deze kneedhaak. En waarom dan?
Deze kneedhaak moet haast wel erg goed zijn. Immers iedereen is zo positief, maar ik zie nog niet helemaal in waarom dat is.
Er is vast een goede technische verklaring voor!
Al met al ben ik zeer blij met deze machine! Laat maar draaien i.p.v. moeilijk doen met een handmixertje.
P.S. Ik heb diverse keren een oude Phillips handmixer gebruikt. Ook al werd deze wel warm, hij doet het nog steeds. Een keer heb ik een vrij nieuwe mixer gebruikt en die ging meteen met de eerste keer brooddeeg kneden kapot. Dit was trouwens een of ander goedkoop mixertje. Maar zegt dit iets over de kwaliteit van huidige apparatuur?
Toch heeft dit de doorslag gegeven om die Artisan te kopen.
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: deeghaak
Door de vorm van de originele haak, die jij hebt, werkt de haak zich in het deeg en wordt het deeg omhoog getrokken. De alternatieve spiraalhaak drukt het deeg juist naar beneden, waardoor het deeg beter wordt gekneed en het logischerwijs ook niet in de haak omhoog kan klimmen.
Je moet uiteraard wel de maximale capaciteit van je machine in de gaten houden. Wanneer je teveel deeg in 1 keer wilt maken, dan blijf je nog steeds last houden van het omhoog kruipen van het deeg en mogelijke overbelasting van je machine.
Je moet uiteraard wel de maximale capaciteit van je machine in de gaten houden. Wanneer je teveel deeg in 1 keer wilt maken, dan blijf je nog steeds last houden van het omhoog kruipen van het deeg en mogelijke overbelasting van je machine.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: deeghaak
Beroepsbakker. Ook ik heb een PM gestuurd voor een tel. nr.
Bij voorbaat bedankt.
Oh ja Ballie. Dit was een duidelijke uitleg. Bedankt nog hiervoor.
Bij voorbaat bedankt.
Oh ja Ballie. Dit was een duidelijke uitleg. Bedankt nog hiervoor.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: deeghaak
Hèhè, het is er van gekomen. Ik heb vanmiddag eindelijk een deeghaak voor mijn Artisan opgehaald bij Jan de Jong in Waalwijk (leuke enthousiaste mensen en Jan zijn vrouw weet vel van broodbakken. Dus ik heb veel geleerd!) en meteen maar eens een deegje gemaakt: een pizzadeegje au levain.
En inderdaad kneed deze deeghaak heel anders, dus veel beter dan de originele kneedhaak. Maar wat gebeurde er wel: de KitchenAid ging wel erg bokken. Met bokken bedoel ik dat het motorgedeelte dus omhoog gaat. Zodanig ver omhoog dat ie door zijn slotje ging. Ik heb dus de resterende tijd mijn hand er voorzichtig opgehouden, omdat ik echt bang was dat ie te ver omhoog zou gaan en weer terugvallen, enz.
Nou zou dit kunnen liggen - ik ben zojuist aan het rekenen gegaan - aan het % hydratatie. Namelijk ik heb met de originele kneedhaak de hoeveelheid water verlaagd. En zat nu buiten de olijfolie op 58% (Olijfolie is 1,9% op bloem). Oorspronkelijk maakte ik het deeg in de Magimix keukenmachine, en was de hydratatie 62,2%.
Ook nu - met zijn 58% hydratatie - is het een mooi deegje, elastisch. Dat is het rare!
Volgende keer ga ik weer voor de 62,2% hydratie met eventueel een hydratatie vooraf. (Hè, een double meaning voor hydratatie. Ik bedoel alleen bloem en water een ½ uurtje of 1 uurtje tezamen. Daarna de levain toevoegen, enz.)
Maar mijn vraag is natuurlijk: is dit bokken met deze kneedhaak normaal? Herkent iemand dit? Ligt dit echt aan het % hydratatie?
Dan zie ik met het maken van een pastadeeg helemaal problemen (100 gram bloem + 1,15 ei) met deze kneedhaak. Laatste keer gemaakt met de originele kneedhaak, maar ik twijfel of dit niet beter ging met de Magimix. Nadeel, gevoelsmatig, met de Magimix is dat ie alles kapot slaat, terwijl er toch een goed pastadeegje uitkomt. Het gaat op een hoge snelheid, maar toch voor korte duur. Volgend nadeel: alle ingrediënten in een keer, corrigeren achteraf is niet eenvoudig. Corrigeren met de KitchenAid met originele kneedhaak ging wel goed: eitje erbij.
En inderdaad kneed deze deeghaak heel anders, dus veel beter dan de originele kneedhaak. Maar wat gebeurde er wel: de KitchenAid ging wel erg bokken. Met bokken bedoel ik dat het motorgedeelte dus omhoog gaat. Zodanig ver omhoog dat ie door zijn slotje ging. Ik heb dus de resterende tijd mijn hand er voorzichtig opgehouden, omdat ik echt bang was dat ie te ver omhoog zou gaan en weer terugvallen, enz.
Nou zou dit kunnen liggen - ik ben zojuist aan het rekenen gegaan - aan het % hydratatie. Namelijk ik heb met de originele kneedhaak de hoeveelheid water verlaagd. En zat nu buiten de olijfolie op 58% (Olijfolie is 1,9% op bloem). Oorspronkelijk maakte ik het deeg in de Magimix keukenmachine, en was de hydratatie 62,2%.
Ook nu - met zijn 58% hydratatie - is het een mooi deegje, elastisch. Dat is het rare!
Volgende keer ga ik weer voor de 62,2% hydratie met eventueel een hydratatie vooraf. (Hè, een double meaning voor hydratatie. Ik bedoel alleen bloem en water een ½ uurtje of 1 uurtje tezamen. Daarna de levain toevoegen, enz.)
Maar mijn vraag is natuurlijk: is dit bokken met deze kneedhaak normaal? Herkent iemand dit? Ligt dit echt aan het % hydratatie?
Dan zie ik met het maken van een pastadeeg helemaal problemen (100 gram bloem + 1,15 ei) met deze kneedhaak. Laatste keer gemaakt met de originele kneedhaak, maar ik twijfel of dit niet beter ging met de Magimix. Nadeel, gevoelsmatig, met de Magimix is dat ie alles kapot slaat, terwijl er toch een goed pastadeegje uitkomt. Het gaat op een hoge snelheid, maar toch voor korte duur. Volgend nadeel: alle ingrediënten in een keer, corrigeren achteraf is niet eenvoudig. Corrigeren met de KitchenAid met originele kneedhaak ging wel goed: eitje erbij.
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: deeghaak
Gefeliciteerd met je aankoop...
Dat noemen we de "Autolyse"Bakker Henk schreef:Volgende keer ga ik weer voor de 62,2% hydratie met eventueel een hydratatie vooraf. (Hè, een double meaning voor hydratatie. Ik bedoel alleen bloem en water een ½ uurtje of 1 uurtje tezamen. Daarna de levain toevoegen, enz.)
Heb ik volgens mij al eens eerder aangegeven. Maar deze haak duwt het deeg naar beneden. Wanneer het deeg dan wat steviger is en meer weerstand biedt, betekent dit dat de haak zichzelf uit het deeg duwt, hierbij de kop van de machine met zich meenemend. Als dan de vergrendeling wat is uitgesleten, kan hij zich door die vergrendeling heen duwen en de kop ontgrendelen. Uiteindelijk zal de vergrendeling versneld verder uitslijten en zal de kop steeds uit zijn vergrendeling komen.Maar mijn vraag is natuurlijk: is dit bokken met deze kneedhaak normaal? Herkent iemand dit? Ligt dit echt aan het % hydratatie?
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: deeghaak
Ja, Ballie, dat is autolyse. Foutje, sorry.
Betreft de deeghaak.
Ja natuurlijk, Ballie, heb je het al eerder aangegeven dat deze haak het deeg naar beneden drukt. En dus is het logisch dat ie wat meer gaat bokken dat met de originele deeghaak. Maar wat ik bedoelde:
Deze Artisan is met de kerst aangekocht en is misschien zo'n 10x gebruikt en heeft het, op de laatste keer na, echt nog niet te verduren gehad. Maar laatste keer ging ie dus echt door z'n vergrendeling heen! En daar was ik dus echt niet blij mee.
Logischerwijs was dit laatste pizzadeeg te laag in hydratatie (58%). En dus volgende keer ga ik natuurlijk weer terug naar minstens de oorspronkelijke (62,2%). Dat zal allicht veel schelen in bokken. Verder toch maar in de gaten houden tijdens kneden: als de Artisan de neiging tot bokken krijgt, dan toch maar voorzichtig (!) een handje erop leggen. Natuurlijk mag ie een beetje bokken, als ie maar niet door z'n vergrendeling heen gaat.
Mijn vraag was alleen maar of iemand dit ook al eens mee had gemaakt, want echt geen gekheid: het hele motorblok ging achteraf om met een knal weer terug te vallen met een dong van de glazen kom! Dus toch even schrikken!
Toch nog even iets meer vertrouwen terugkrijgen in deze kneedhaak.
Betreft de deeghaak.
Ja natuurlijk, Ballie, heb je het al eerder aangegeven dat deze haak het deeg naar beneden drukt. En dus is het logisch dat ie wat meer gaat bokken dat met de originele deeghaak. Maar wat ik bedoelde:
Deze Artisan is met de kerst aangekocht en is misschien zo'n 10x gebruikt en heeft het, op de laatste keer na, echt nog niet te verduren gehad. Maar laatste keer ging ie dus echt door z'n vergrendeling heen! En daar was ik dus echt niet blij mee.
Logischerwijs was dit laatste pizzadeeg te laag in hydratatie (58%). En dus volgende keer ga ik natuurlijk weer terug naar minstens de oorspronkelijke (62,2%). Dat zal allicht veel schelen in bokken. Verder toch maar in de gaten houden tijdens kneden: als de Artisan de neiging tot bokken krijgt, dan toch maar voorzichtig (!) een handje erop leggen. Natuurlijk mag ie een beetje bokken, als ie maar niet door z'n vergrendeling heen gaat.
Mijn vraag was alleen maar of iemand dit ook al eens mee had gemaakt, want echt geen gekheid: het hele motorblok ging achteraf om met een knal weer terug te vallen met een dong van de glazen kom! Dus toch even schrikken!
Toch nog even iets meer vertrouwen terugkrijgen in deze kneedhaak.
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: deeghaak
Tja, als de machine nog zo nieuw is zou dat eigenlijk niet mogen gebeuren. Heb je hierover al contact gehad met je leverancier en/of de fabrikant? Het zou zomaar een productiefout kunnen zijn...
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Levensplezier
- Warme bakker
- Berichten: 867
- Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40
Re: deeghaak
Henk, heb je het al weer eens geprobeerd met meer vocht? Dat vindt je motor ook fijner.
groetjes, Fini
p.p.s. anders bel je me een keertje
groetjes, Fini
p.p.s. anders bel je me een keertje
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
- Jean
- Opboller
- Berichten: 191
- Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 15:52
- Locatie: Belgisch Limburg
Re: deeghaak
Ik vroeg me eigenlijk af hoe het zit met de garantie van je kneder indien je een andere deeghaak gebruikt.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: deeghaak
Ik kan me de reactie van de leveranciers wel voorstellen, maar zeker weten doe je dat natuurlijk niet. Er zal vast iets in de voorwaarden staan over normaal gebruik en/of originele onderdelen. Maar zolang je daar zelf niets over meldt is het natuurlijk verdraaid lastig aan te tonen als er wat zou gebeuren. Ik denk dat er wel andere krachten op een machine komen met een andere deeghaak, dus als een leverancier daar niet blij mee is hebben ze ook wel een punt. Waarom maken ze zelf geen haak als ie zoveel beter is?
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- henrikeverheijen
- Stofhapper
- Berichten: 1
- Lid geworden op: wo 23 mei 2018, 10:10
Re: deeghaak
Dag beste Beroepsbakker!beroeps bakker schreef: ↑di 17 sep 2013, 16:35 Nou de deeghaak is binnen heb gelijk maar een getoerde gistdeeg gemaakt
voor een paar heerlijke croissants de haak werkt perfect dit hadden wij eerde moeten hebben
het deeg is zeer veel beter als met de oude haak :2th:
de machine wort minder warm
wie ook zoon haak wil stuur mij een P.M en ik geef je het tel nummer van jan de jong
of het adres ik ben er nu al heel Content met de nieuwe deeghaak :G
In mijn zoektocht naar een betere deeghaak voor mijn Kitchenaid Classic, kwam ik op dit draadje terecht.
En ik zag dat u (in 2013) een telefoonnummer hebt van een leverancier van dergelijke haken.
Heeft u dit nummer nog?
Ik zou er graag eentje bij Mijnheer De Jong bestellen.
hoor het graag.
Vriendelijke groet,
Henrike Verheijen
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: deeghaak
Waarom google je niet gewoon even op Deeghaak en de Jong?
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl