Pagina 1 van 1

Maxima MSM10 - Review

Geplaatst: do 29 sep 2016, 11:46
door apvangoud
Dag allemaal,

Ik heb sinds kort een Maxima MSM10 spiraalkneder, inmiddels heb ik een aantal degen mee gemaakt zowel kleinere hoeveelheden (+/- 1 kg bloem) als een volle kuip (+/- 5 kg bloem / 8 kg deeg) ik moet zeggen dat beide hoeveelheden goed gekneed worden, waarbij de grotere hoeveelheden misschien een iets beter resultaat geven. Ideaal als aanvulling op mijn Bear Teddy Varimixer. Daarbij kan ik met de MSM10 in 1x eenvoudig genoeg deeg kneden om mijn Rofco B20 vol te krijgen.

De machine zelf is zwaar ( 73 kg ) en werd bezorgd in een stevige houten krat. Er is een set wieltjes bij te bestellen maar daarvoor heb ik niet gekozen, want de machine blijft toch op dezelfde plaats staan.

Wat betreft de duurzaamheid kan ik nog niet zoveel melden. De MSM10 ziet er zeer solide uit en draait voorlopig als een zonnetje.

Prijs / kwaliteitverhouding is volgens mij zeer goed.

Conclusie: Ik ben erg blij met m'n nieuwe aanwinst, machine doet wat ie moet doen voor een gunstige prijs!

Re: Maxima MSM10 - Review

Geplaatst: do 29 sep 2016, 21:35
door Ballie
Gefeliciteerd met je kneder(tje) :mrgreen:

Ik heb deze kneder zelf ook en ben er ook prima tevreden over. Ik kneed er doorgaans een deeg in op basis van 1200 gram meel. Dat betekend in mijn geval ongeveer 2300 gram deeg. Dat levert inderdaad een prima deeg op. Grotere hoeveelheden maak ik (nog) niet, omdat ik zoveel niet in 1 keer kan afbakken.

Ik heb de machine nu ongeveer anderhalf jaar geleden overgenomen van iemand die 'm behoorlijk intensief gebruikte. Het apparaat kneedt alsof de kom leeg is, (al scheelt dat niet zoveel in mijn geval :mrgreen:).

Naar mijn mening een uitstekende machine voor een zeer redelijk bedrag.

Re: Maxima MSM10 - Review

Geplaatst: za 10 sep 2022, 13:12
door guzzi-cool
Zou ik iemand over de Maxima mogen bellen?