Kitchenaid met superdoughook

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
Plaats reactie
Gebruikersavatar
bartv70
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: ma 05 feb 2018, 14:38

Kitchenaid met superdoughook

Bericht door bartv70 »

20180415_095923.jpg
Hallo, net een meergranendeeg aan het knefen met de superdoughook, welke trouwens beter kneed dan de standaard Kitchenaid haak, maar het deeg komt bij de meergranendeeg helemaal omhoog rond de aandrijfas.
Zo erg dat het smeervet van de as in het deeg komt.
Bij een witbrooddeeg gebeurd dit niet.
Heeft iemand dit eerder ook gehad?

Zit nu te denken om een stukje rubber slang om het asje te doen en dan de haak erop te zetten, dan is de as beschermd.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Kitchenaid met superdoughook

Bericht door Anna »

Hmm, eet smakelijk :| Ik heb geen ervaring met die machine en haak, maar ik zou dat smeervet dat er blijkbaar uitgelopen is eerst eens goed wegvegen met een doekje. Dat doe ik bij mijn kneedmachine ook als ik zie dat er wat uitgelopen is. Binnenin moet het gesmeerd zijn, maar daarbuiten lijkt me dat niet nodig ;)
Gebruikersavatar
bartv70
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: ma 05 feb 2018, 14:38

Re: Kitchenaid met superdoughook

Bericht door bartv70 »

Heb een oplossing bedacht, ga een stukje tuin/lucht slang van ca.10-15mm om het asje doen.
Met het plaatsen van de deeghaak druk je hem iets in en beschermt het het asje.

Kan het deeg niet meer tegen de as komen.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Kitchenaid met superdoughook

Bericht door Rik59 »

Het is een drama Bart.. maar ik dacht als je nou een pakje roomboter in dat gat smeert dan zijn je broodjes gelijk gesmeerd als ze klaar zijn...

Nee... ik kleef met je mee... :( :(
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Kitchenaid met superdoughook

Bericht door Koos de bakker »

Ik ken de kitchenaid niet. Maar als technicus zeg ik dat het niet normaal is dat er vet uit de as loopt. Dit duidt op een overmatige speling op de as of kapotte lagers/keerringen. Ik denk dat de technische dienst van kitchenaid hiernaar moet kijken.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Kitchenaid met superdoughook

Bericht door BakkerGerrit »

Helemaal met Koos eens!
Plaats reactie