Volkorendeeg kneden met de Ankarsum 6230
Geplaatst: do 09 aug 2018, 22:55
Na veel lovende kritieken te hebben gelezen heb ik vandaag de Ankarsum 6230 aangeschaft.
Ik heb geprobeerd er 1kg volkorenmeel met 60% hydratatie in te kneden. Eerst water in de kom gedaan, daarna al draaiend langzaam het meel en de rest v.d ingredienten erbij gedaan.
Het duurt lang voordat zich een deeg vormt (zo'n 5 minuten) en daarna gaat het deeg als een bal om de deeghaak kleven.
Ook als ik de arm heen en weer beweeg komt er maar weinig beweging in het deeg wat dus niet goed gekneed wordt.
Na 20 minuten nog geen vliesje te trekken en het deeg wordt te warm (28 graden).
Weet iemand wat ik verkeerd doe?
Ik heb geprobeerd er 1kg volkorenmeel met 60% hydratatie in te kneden. Eerst water in de kom gedaan, daarna al draaiend langzaam het meel en de rest v.d ingredienten erbij gedaan.
Het duurt lang voordat zich een deeg vormt (zo'n 5 minuten) en daarna gaat het deeg als een bal om de deeghaak kleven.
Ook als ik de arm heen en weer beweeg komt er maar weinig beweging in het deeg wat dus niet goed gekneed wordt.
Na 20 minuten nog geen vliesje te trekken en het deeg wordt te warm (28 graden).
Weet iemand wat ik verkeerd doe?