Welke kneedmachine?

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mikey
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: di 18 dec 2018, 09:45

Welke kneedmachine?

Bericht door Mikey » di 18 dec 2018, 11:14

Vanuit de wens om minder zelf te hoeven kneden ben ik onlangs een zoektocht gestart naar een kneedmachine. Na het bestuderen van de test van Levine e.a. geconcludeerd dat dit een spiraalkneder moet worden. Qua budget denk ik aan € 400 tot € 600 euro, qua inhoud is de minimale hoeveelheid deeg voor mij belangrijker dan de maximale hoeveelheid, ik doe meestal degen van 1 à 1,5 kg.

Heel enthousiast geworden van dit topic over de Famag Grilletta IM5. Jan van Snippenberg van Bakkerijwereld gemaild of ik deze via hem kan aanschaffen maar daarop de volgende reactie gekregen:
Na een behoorlijk aantal tegenvallers omtrent de Famag deeg kneder hebben we besloten om alleen nog de BWsm5 te verkopen.
Zo heb ik er vorige week nog een moeten repareren waarvan de weerstand in het elektriciteits-snoer te hoog was (bruinkleuring). In eerste idee niet zo'n probleem zou je denken, maar dit kan tot brand leiden. Dit was voor mij de druppel..

Erg jammer maar ik wil alleen betrouwbare producten verkopen, en bang zijn dat het een keer fout gaat met een artikel die mijn deur verlaten.

Ik ben nog niet op het punt aanbeland waarop ik bereid ben meer dan mijn gestelde budget te betalen voor een spiraalkneder. Ik ben daarom heel benieuwd naar jullie input:
  • Ik ben heel benieuwd naar de 'lange-termijn-ervaringen' aangaande de Famag Grilletta IM5 (gezien de vele (korte-termijn) positieve gebruikerservaringen in het desbetreffende topic).
  • Enige alternatief binnen mijn gestelde budget (€400-€600) en eisen (spiraalkneder, min. 1kg deeg) is volgens mij de Maxima SMS 5 maar uit de test haal ik weinig informatie over deze mixer en op dit forum vind ik weinig tot geen gebruikerservaringen anders dan 'ik zie deze vaak tweedehands te koop staan en dat zal wel een reden hebben'. Ik ben dan ook heel benieuwd naar gebruikerservaringen met de Maxima SMS 5 voor zover die op dit forum aanwezig zijn.
  • Ook als iemand een verklaring heeft voor het vele doorverkopen van de Maxima SMS 5 hoor ik dat graag, ik kan zowel positieve (kan blijkbaar een 2e leven aan), neutrale (goedkoop = veel verkocht = veel doorverkocht) als negatieve (bevalt uiteindelijk toch niet goed) redenen bedenken.
  • Verder ben ik benieuwd naar de alternatieven binnen mijn gestelde budget (en wellicht daar iets boven) want tussen de € 400 en € 600 vind ik alleen bovengenoemde spiraalkneders (Maxima/Famag) en daarna lijkt er een groot gat te zijn waarna het pas rond de € 900 weer begint (BWsm5/Rofco). Zit daar niks tussen?
Ik ben heel benieuwd naar jullie input, bij voorbaat heel hartelijk dank!

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1291
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Welke kneedmachine?

Bericht door Rik59 » di 18 dec 2018, 13:56

Draai nu al ruim een jaar met de Famag IM5 en geen centje pijn.. draai regelmatig dan 3 degen achter elkaar.. zou geen andere willen..
Je kunt hem toch ook via Agrieuro DE of UK bestellen (alle soorten, maten en kleurtjes mogelijk) prijzen daar zijn inclusief aflevering aan de deur en begint geloof ik bij € 490,--

Mijn volgende zou ook weer een Grilletta IM5 zijn zij het dan met meer toeters en bellen...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 257
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Welke kneedmachine?

Bericht door Koos de bakker » di 18 dec 2018, 15:06

Ik sluit mij bij Rik aan. Ik heb mijn Famag nog maar net maar heb hem al wel stevig laten werken. Ook met ladingen van 5 kg deeg. Echt geen centje pijn. Daarnaast kon ik het niet nalaten om mijn Famag los te schroeven om de binnenkant te bekijken (ik heb een technische achtergrond) maar ook dat zag er prima uit. En zoals het hoort bij een professionele machine zijn alle onderdelen goed bereikbaar en vervangbaar zodat een eventueel defect ook gerepareerd kan worden.

Ik kan niet in de toekomst kijken en heb nog geen lange termijn ervaring maar ik maak mij geen zorgen over de degelijkheid van het apparaat.

Daarnaast wordt er drie jaar garantie gegeven op de Famag. Dus veel risico loop je niet.

Succes met je beslissing......
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
KeesR
Opboller
Berichten: 202
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Re: Welke kneedmachine?

Bericht door KeesR » di 18 dec 2018, 22:38

Op Marktplaats staat een mooie rode Ankarsrum te koop.

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1291
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Welke kneedmachine?

Bericht door Rik59 » wo 19 dec 2018, 06:36


Er wordt nu gesuggereerd dat er keukens met een Famag in de fik zouden zijn gegaan en verder dat mogelijk de keuring niet zou deugen... Dat heer Snippenberg niet veel kan verdienen op deze machine en daarom de machine niet meer verkoopt is denk ik zijn (ondernemers)probleem.

Een kijkje op de site van de fabriek van FA.M.A.G. laat zien dat het hier niet om een kleine jongen gaat die weet waar hij mee bezig is...
Even gekopieerd van de site van de fabriek:


De FA.M.A.G. Ltd., voor 40 jaar bouwt robuuste voedsel machines en betrouwbaar gebruik van de beste materialen op de markt, met behulp van de meest geavanceerde technologieën die beschikbaar zijn. Geboren uit het idee van Giuseppe Grillo, La FA.M.A.G. is nu aanwezig met haar kantoren in verschillende landen van Europa en Zuid-Amerika, en produceert en distribueert haar producten wereldwijd. Food Machinery voor banketbakkers, bakkerijen en al die winkels waar de ambachtelijke productie is een essentieel onderdeel van het succes. Spiraalmixers licht en gemakkelijk te gebruiken, voor thuis of professioneel gebruik; hydraulische splitters die in staat zijn om de meest rigoureuze professionals in de sector tevreden te stellen. Kwaliteit van producten, garantie en assistentie.
Landbouwmachines - productie, voedingsmiddelen- en conservenindustrie - machines, bakkerijen, pizzeria's en gebak - installaties en machines, mallen zoetwarenindustrie.
Bezoek onze domeinsites: www.famagsrl.com en www.famagsrl.it.
Activiteiten: Planten en apparatuur voor de voedingsmiddelen- en conservenindustrie.
Producten: mixers, kneedmachines en mixers voor 'zoetwarenindustrie, kneden machines voor bakkerijen, biscuit fabrieken en gebak, apparatuur en kookgerei voor de' voedingsmiddelen- en conservenindustrie, installaties en apparatuur voor de 'zoetwarenindustrie, installaties en apparatuur voor de verwerking vloeibare cacao materieel voor pastafabrieken installaties en apparatuur voor zuivelproducten, installaties voor de 'ijsindustrie, planten, machines en apparatuur voor zoetwaren, bakkerijproducten molens, biscuit en gebak, speciale machines voor houtbewerking, kloppers voor ijsindustrie, industriële slagroomschudders, mallen voor bakkerijen, biscuitfabrieken en banketbakkers.

Voor wie nog niet overtuigt is een kijkje in deze fabriek welke marktleider is:
https://www.famagsrl.org/azienda/

Onderstaande post laat hier op het forum zien dat de service bij problemen ook nog eens van onbesproken kwaliteit is..
TheoE schreef:
zo 11 dec 2016, 21:43
Even een update van mijn defecte grilletta: Maandag naar Agrieuro gebeld om probleem met machine te melden. De receptioniste heeft dadelijk kontakt genomen met hun technieker die voorstelde om de riemen na te kijken en evt . opnieuw te bellen . Later twee emails onvangen een met een servicenummer en een de vraag, indien de riemen ok waren, een video te maken van de motor. Die maakte na een tiental minuten kabaal en liep vast. Na afkoeling ging hij dan weer. Dindag morgen goede ontvangst van video gemeld door Agrieuro ,ze hebben de video maar Famag doorgestuurd. Twee uur later melde Famag een nieuwe motor te gaan opsturen. Dan kwam de vraag van Agrieuro of ik het zag zitten de motor zelf te vervangen .Wat op zich geen probleem is ,drie schroeven en vier kabeltjes . Indien ik dat niet kon of wilde doen zou de machine opgehaald worden voor herstelling en na herstelling terug gebracht en dit zonder kosten .Woensdagmorgen mail ontvangen dat de motor zo snel mogelijk zou door gestuurd worden . Ben aangenaam verrast door de zeer snelle actie van Agrieuro, had dit helemaal niet verwacht. Fijn te horen dat bakker Jo zonder probleem vijf kilo deeg met de Grilletta kan maken.
Op maandag rollen er geen slechtere Mercedessen van de band ?? en maakt het dan Mercedes gelijk tot een slecht merk??
Ik ben niet snel tevreden met iets... maar als iets werkelijk goed is dan lijkt me dat gezegd te mogen worden..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Plaats reactie