Pagina 1 van 1

Witte of gekleurde Famag? Minder gekke vraag dan het lijkt :-)

Geplaatst: ma 04 mar 2019, 21:00
door Stephan
Hallo, ik ben al veel te lang niet meer op dit forum actief geweest. Ondertussen heb ik natuurlijk wel met veel plezier meegelezen, zo ook de onvolprezen deegknedertest! Nu overweeg ik de aanschaf van een Famag IM 5 Grilletta. Het grappige is, dat de witte aangedreven wordt door een enkele ketting en de gekleurde modellen door een dubbele ketting, volgens de site van AgriEuro. Ik heb dat bij ze gecheckt en ze bevestigen het: 'De spiraal van de machines met dubbele ketting wordt minder overbelast bij harde degen.' Zou dat echt zo'n verschil uitmaken bij normaal hobbymatig gebruik? Het prijsverschil is een kleine 50 euro, da's nou ook weer niet schokkend. En het brengt de kleurtjes zuurstokroze of gifgroen binnen handbereik :D

Re: Witte of gekleurde Famag? Minder gekke vraag dan het lijkt :-)

Geplaatst: di 05 mar 2019, 13:52
door Koos de bakker
Grappig dat er dus nog meer verschillen zijn dan alleen de kleur. Het zou wel handig zijn als dit ook expliciet vermeld zou worden op de site. Het verklaart iig de meerprijs. Ik zou absoluut voor de dubbele ketting gaan. Hiermee worden aandrijfkrachten beter verdeeld over de tandwielen en lagers. Dit scheelt slijtage en de meerprijs ben je dan al weer vergeten.

Zelf heb ik de uitvoering met opklapbare kop en afneembare kom (heeft ook een dubbele ketting). Dit werkt in de praktijk echt reuze handig. Bij het afwegen zet je de kom op de weegschaal en kun je meteen alle ingrediënten toevoegen. En natuurlijk gaat het schoonmaken ook eenvoudiger. Ik weet natuurlijk niet hoeveel geld je wilt/kunt besteden maar ik zou deze optie ook in overweging nemen.

Re: Witte of gekleurde Famag? Minder gekke vraag dan het lijkt :-)

Geplaatst: di 05 mar 2019, 15:03
door BakkerGerrit
Op het motorforum zeggen ze altijd dat rode sneller zijn........

Nou ja, dat zeg ik daar zelf.....(heb zelf een rode....)

Re: Witte of gekleurde Famag? Minder gekke vraag dan het lijkt :-)

Geplaatst: di 05 mar 2019, 15:36
door Haverbrood
ook mogelijk tegen meer prijs en een langere levertijd in een andere kleur,

Betreft de enkele of dubbele ketting is heel duidelijk :2th:

Rood is inderdaad sneller, :D,

Re: Witte of gekleurde Famag? Minder gekke vraag dan het lijkt :-)

Geplaatst: di 05 mar 2019, 20:14
door Stephan
Koos de bakker schreef:
di 05 mar 2019, 13:52
Grappig dat er dus nog meer verschillen zijn dan alleen de kleur. Het zou wel handig zijn als dit ook expliciet vermeld zou worden op de site. Het verklaart iig de meerprijs.
Ik kon me niet voorstellen dat alleen een andere lik verf de kneder 50 euro duurder zou maken, dus toen ben ik de 'Technische Daten' eens gaan vergelijken. Bij het onderdeel 'Antriebswelletyp' zie je dan 'Kette' resp. 'Doppelübertragungskette' staan. Ze vermelden het dus wel, maar je moet er wel zelf naar zoeken :-)
Ik zou absoluut voor de dubbele ketting gaan. Hiermee worden aandrijfkrachten beter verdeeld over de tandwielen en lagers. Dit scheelt slijtage en de meerprijs ben je dan al weer vergeten.
Daar heb je wel een punt. Ik denk dat ik dat maar ga doen. Het prijsverschil met die met opklapbare kop is me denk ik weer te groot, en afgaande op wat elders hier op het forum wordt gezegd (op tijd in de weer met plantenspuit etc.) denk ik dat het schoonmaken niet zo'n gedoe zal zijn. Afwegen in de mengkom is natuurlijk reuzehandig maar ja ergens houdt mijn budget ook op hè ;-)

Afijn ik laat nog wel weten welke kleur het uiteindelijk is geworden. Ik ben alleen niet zo van het racen :-)

Dank voor de reacties!

Re: Witte of gekleurde Famag? Minder gekke vraag dan het lijkt :-)

Geplaatst: za 09 mar 2019, 18:49
door KeesR
Ik zou altijd een dubbele ketting nemen als je de keus hebt.
Hoe minder kracht op de ketting hoe minder slijtagel Zo te zien is het vermogen van beide typen hetzelfde.

Re: Witte of gekleurde Famag? Minder gekke vraag dan het lijkt :-)

Geplaatst: wo 13 mar 2019, 10:32
door Stephan
Het is er inderdaad eentje geworden met dubbele ketting. Geen rode, maar een mooie rustige grijze :-) Als het goed is arriveert 'ie vandaag! Iedereen dank voor het meedenken!

Re: Witte of gekleurde Famag? Minder gekke vraag dan het lijkt :-)

Geplaatst: zo 26 mei 2019, 20:48
door Stephan
Inmiddels ben ik een paar baksels verder en kan ik mededelen dat ik echt heel erg tevreden ben over dit machientje. Lekker rustig, weinig kabaal, en het schoonmaken is echt een fluitje van een cent. Zeker wanneer je het kneden een keer onderbreekt om met een krabbertje de wanden alvast van bloem te ontdoen, of om even te checken of de bloem op de bodem van de kuip ook wordt meegenomen: dan is aan het eind de kuip eigenlijk al zo goed als schoon. Plantenspuit en schone doek erbij, ff boenen en klaar is 'ie voor de volgende keer!

Re: Witte of gekleurde Famag? Minder gekke vraag dan het lijkt :-)

Geplaatst: do 30 mei 2019, 17:18
door BBB
Zelf doe ik dat ook, even krabben en checken op niet meegenomen meel. Je kan ook nog wat water toevoegen als het deeg het toelaat (inwassen) dan wordt de bodem mooi schoon. Heb zelf ook een IM5. Hierin zit een andere motor dan bij de modellen met meerdere snelheden. Die hebben een inductiemotor.

Re: Witte of gekleurde Famag? Minder gekke vraag dan het lijkt :-)

Geplaatst: wo 05 jun 2019, 14:05
door Pietsnot56
Ik zat ook te twijfelen tussen de al dan niet gekleurde Grilletta IM5 omwille van de dubbele ketting.
Na kontaktname met agrieuro uk kreeg ik volgend antwoord:

Thank you for waiting.
I've just discussed the issue of the spiral dough mixers with the engineer.
There was a technical bug in the website.
The models are exactly the same, they all have the oversized double chain.
We apologize for the inconvenience.

De website werd deze morgen verbeterd!

Daarmee is de meerprijs uitsluitend voor een leuker kleurtje.