Pagina 1 van 1

Spiraalkneder voor weinig deeg?

Geplaatst: zo 03 mei 2020, 15:04
door WesleyNL
Ik ben nog niet van plan om nu een spiraalkneder te kopen maar ben wel aan het rondkijken.

Het valt mij op dat de kneders die voorbij komen allemaal minimaal 1GK deeg willen hebben.

Nu bak ik voornamelijk 500gram bloem recepten of ik reken ze terug naar 500 gram omdat ik gewoonweg niet zoveel brood nodig heb.

Welke spiraalkneders kunnen hier wel mee omgaan?

Re: Spiraalkneder voor weinig deeg?

Geplaatst: zo 03 mei 2020, 15:29
door lekkermelig
Als je zo weinig deeg wil maken moet je helemaal geen spiraalkneder kopen.
Jij hebt het over 500 gram bloem, oftewel 800 gram deeg.

De Famag heeft een officieel minimum deeggewicht van 300g deeg, dat is een stuk lager.. Ik denk wel dat dat in de praktijk wel erg weinig is, maar daar kunnen alle Famag gebruikers hier misschien wel wat over melden.

Wil

Re: Spiraalkneder voor weinig deeg?

Geplaatst: zo 03 mei 2020, 15:39
door WesleyNL
Hoi Wil,

Bedankt voor je reactie.

Met mijn kmix loop ik toch vaak tegen problemen aan waarvan ik hoop dat dit niet zo is met een spiraalkneder.
En dan heb ik het voornamelijk over opruipend deeg.
Ook met de superdeeghaak.
Ik erger mij daar kapot aan.

Ik hoop dat andere gebruikers er inderdaad wat over zullen zeggen.

300 gram vind ik ook erg weinig. 500 is bij a het dubbele :-)

Re: Spiraalkneder voor weinig deeg?

Geplaatst: zo 03 mei 2020, 16:02
door lekkermelig
Nee, je hebt het over 500 gram MEEL oftewel 800 gram deeg. Dat is veel meer dan het dubbele, maar ik zou de specificaties van een fabrikant niet zonder meer vertrouwen.

Wil

Re: Spiraalkneder voor weinig deeg?

Geplaatst: zo 03 mei 2020, 16:12
door Vitamine C
500gr bloem/ meel vind ik wel minimum voor in famag en gaat ook goed. Minder zou ik niet zo snel doen want daar vond ik de kom net iets te groot voor

Ook keuze vaste of losse kom scheelt ook wel wat geld.

Zelf famag met vaste kom en dik tevreden over. Kosten ca 500 euro.

Re: Spiraalkneder voor weinig deeg?

Geplaatst: zo 03 mei 2020, 16:42
door WesleyNL
Bedankt voor de input!

Ik begrijp wat je bedoeld en het is zeker een mooi bedrag. De 5s versie is flink duurder maar het is wel weer mooi dat de kom los kan..
Wanneer ik er echt voor ga kijken moet ik er echt een par nachtjes over gaan slapen :-)

Aangezien 800gram deeg wel het minimale is dat ik maak weet ik genoeg. 👍🏻

Re: Spiraalkneder voor weinig deeg?

Geplaatst: zo 03 mei 2020, 19:24
door Bobbee
Als ik zo weinig deeg maak gebruik ik famag niet maar pak ik de panasonic broodbakmachine en gebruik de pizza stand. Voor desembrood kneed ik zowiezo niet maar laat ik tijd het werk doen en pas de bekende stretch and fold handeling toe.
Voor pizza maak ik minimaal 2kg en dan pak ik de famag.
Zo gaat het mij goed af. Je zou dus ook een panasonic bbm van marktplaats kunnen kopen. Ik heb destijds voor een praktisch nieuwe iets van 20 euro betaald.

Succes!

Re: Spiraalkneder voor weinig deeg?

Geplaatst: ma 04 mei 2020, 00:44
door WesleyNL
Bobbee schreef: zo 03 mei 2020, 19:24 Als ik zo weinig deeg maak gebruik ik famag niet maar pak ik de panasonic broodbakmachine en gebruik de pizza stand. Voor desembrood kneed ik zowiezo niet maar laat ik tijd het werk doen en pas de bekende stretch and fold handeling toe.
Voor pizza maak ik minimaal 2kg en dan pak ik de famag.
Zo gaat het mij goed af. Je zou dus ook een panasonic bbm van marktplaats kunnen kopen. Ik heb destijds voor een praktisch nieuwe iets van 20 euro betaald.

Succes!
Bedankt voor de tip maar ik heb een broodbakmachine van Kenwood en van de lidl maar ben er toch niet echt over te spreken.
Het is het net niet zegmaar. Wellicht heeft dat er ook mee te maken dat ik liever wat meer controle wil over wat er gebeurd.
Met je eigen mixer kun je hem even stoppen, vliesje trekken etc. En dat gevoel is met een broodbakmachine toch anders.

Re: Spiraalkneder voor weinig deeg?

Geplaatst: ma 04 mei 2020, 02:08
door Levinebaktbrood
Je kunt heel makkelijk een stukje deeg uit de broodbakmachine pakken terwijl hij draait. Je hoeft het deeg er alleen maar in te kneden, niet in af te bakken.