Pagina 1 van 1

Kitchen aid heavy Duty

Geplaatst: do 24 sep 2020, 13:24
door JEPEDEWE
beste allemaal
Ik heb een periode een Kenwoord keukenrobot gehad maar, blijkbaar verlangde ik wat veel kracht en heeft hij uiteindelijk de geest gegeven.
Hier wat rondwandelend heb ik beslist een Kitchen Aid heavy duty te kopen
Ik heb nooit deeg van meer dan 2,5kg gekneed en toch maak ik me ook nu zorgen.
Uit het staafje waar je de kneedhaak aan bevestigd, lekt er een klein beetje olie
Moet ik dit bij Kitchen Aid melden, moet ik me sowieso zorgen maken of is dit normaal
Is 2,5 kg deeg teveel?
Graag jullie idee?

Groeten
JP

Re: Kitchen aid heavy Duty

Geplaatst: do 24 sep 2020, 23:00
door Levinebaktbrood
Het is niet aan te raden om in de KitchenAid heavy duty 2,5 kg deeg te kneden. De machine kan dit niet aan en zal sneller kapot gaan.

Tip: een aantal jaren geleden hebben enkele leden van dit forum een grote knedertest gedaan. De artikelen zijn te lezen op mijn blog. Dit is het 1e artikel. Wellicht heb je er iets aan.

Re: Kitchen aid heavy Duty

Geplaatst: vr 25 sep 2020, 10:14
door Kneedhaak 2.0
KA is goed in mixen en opkloppen, niet in kneden.
Biedt de KA maar aan ter reparatie en wandel maar rond in de "spiraalknedertest" :idea:

Re: Kitchen aid heavy Duty

Geplaatst: wo 30 sep 2020, 20:38
door RedYssel
Ik heb nog niet van een gewone mixer gehoord die het met brooddeeg lang volhoudt. Een Hobart of een bear zou het wel willen maar ik raad altijd een deegkneder aan. Vooral omdat de kuip draait en je dan weet dat alles ook daadwerkelijk gemixt gaat worden.

Re: Kitchen aid heavy Duty

Geplaatst: do 01 okt 2020, 11:32
door lekkermelig
Die Hobarts zijn wel redelijk onverwoestbaar. Ik heb vrienden in Duitsland met een restaurant/catering bedrijf die een grote Hobart hebben staan. Mooi spul, maar niet voor op het aanrecht.
Ik heb zelf al een jaar of zes een Bear, daar kneed ik altijd 2,5 kilo in. Ik zou het anderen zeker niet (meer) aanraden en heb al tijden zitten dubben om een grotere kneder aan te schaffen, maar zolang deze het nog niet begeeft is het niet zo urgent.
Maar met de prijzen van betaalbare spiraalkneders zoals Famag zou ik nu nooit meer een Bear kopen die ik alleen voor kneden gebruik.

Wil

Re: Kitchen aid heavy Duty

Geplaatst: za 10 okt 2020, 13:04
door RedYssel
[mention]lekkermelig [/mention] Een goede Kneder is ook wel echt het beste wat een Hobbybakker kan kopen eigenlijk. Vind wel dat kleine kneders echt heel snel een warm of te warm deeg kneed. Met de bakkersopleiding ook een jonge had 6 min gekneed plus minus en had een deeg van 42 graden. Nu heb ik een ankarsum en die kneed juist heel rustig met alleen een bewegende kuip. Wel over te spreken maar zou wellicht ooit nog een keer een spiraal Kneder kopen puur omdat het veel makkelijker met gevuld deeg is