KVL4100S

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
Plaats reactie
Gebruikersavatar
DirkL
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: zo 20 dec 2020, 14:07

KVL4100S

Bericht door DirkL » zo 20 dec 2020, 16:08

Heeft er iemand ervaring met de Kenwood kvl4100s?
Is de bijgeleverde kneedhaak goed genoeg om dagelijks een meergranenbrood te kneden van 800 gr bloem?

Of heeft deze dezelfde magere resultaten als kenwood major uit de test?

thx

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 273
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: KVL4100S

Bericht door Koos de bakker » zo 20 dec 2020, 16:32

Ik heb zelf onlangs een Kenwood Chef Titanium gekocht voor al het keukenwerk. Behalve het kneden van deeg want daar heb ik een Famag Griletta spiraalkneder voor. Maar onlangs had ik een klein deegje nodig (500 gr. meel) en heb hiervoor de Kenwood ingezet. En was blij verrast hoe goed de Kenwood het deeg kneedde. Het deeg klom niet bij de haak omhoog en op de laagste stand werd het deeg perfect gekneed. Sindsdien gebruik in de Kenwood voor kleine deegjes (daar is de Grilletta net wat te groot voor) en de Famag voor het echte werk. Ook deeg voor pasta (toch een stevig deeg) kneed ik tegenwoordig met de Kenwood. Alleen ben ik niet verder gegaan tot 500 gram meel (deeg ongeveer 850 gr). Maar ik denk dat iets meer ook goed moet kunnen met de Kenwood.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Plaats reactie