Pagina 1 van 1

Máxima MPM7 of MPM10?

Geplaatst: ma 20 jun 2022, 07:48
door taling1
Bij het voorstellen heb ik verteld dat ik net 61 ben geworden, ik mag voor mijn verjaardag een nieuwe kneder uitzoeken. Ik ben gecharmeerd van de Maxima kneders, werk wel eens met een Maxima MPM10 in een professionele keuken maar wellicht voldoet het kleinere model ook helemaal. Is er iemand die beide machines kent? Zijn de deeghaken geschikt voor brood of kruipt het omhoog? Ik bak doorgaans wat kleinere hoeveelheden, tussen 600 en 1200 gram meel/bloem, dat kunnen beide machines aan, en de enkele keer dat ik een pizzafeestje met houtovenpizza’s geef kneed ik wel twee of drie keer…. Bedankt bij voorbaat voor de reacties!

Re: Máxima MPM7 of MPM10?

Geplaatst: ma 20 jun 2022, 09:42
door Kneedhaak 2.0
Al eens voor de Famag Grilleta bij Agrieuro gekeken ?
Meer gebruikers op dit forum.

Re: Máxima MPM7 of MPM10?

Geplaatst: ma 20 jun 2022, 14:03
door Victory
Als jij gemiddeld 600-1200 gram bloem of meel per kneedsessie gebruikt zou ik inderdaad voor een spiraalkneder gaan. Die kunnen dat jaren en jaren aan. Een keukenmachine is daar gewoon niet voor gemaakt. Kost in eerste instantie misschien meer, maar kneed ook vele malen beter.

Budget kneder die vele gebruikers hier hebben is de Famag Griletta. Je kunt ook op marktplaats kijken voor tweedehands apparaten en hier worden machines ook nog wel eens aangeboden.

Re: Máxima MPM7 of MPM10?

Geplaatst: ma 20 jun 2022, 18:12
door Levinebaktbrood
Ik heb een Maxima MPM 7L. Daar moet je geen deeg in gaan kneden van 1200 gram bloem. 600 gram bloem gaat wel prima.

Als het je alleen om brooddeeg kneden gaat dan raad ik je een spiraalkneder aan. Die heeft Maxima trouwens ook.

Re: Máxima MPM7 of MPM10?

Geplaatst: ma 20 jun 2022, 21:11
door bakplaat
Na het overlijden van mijn Kenwood standmixer/planeetmenger, ben ik op zoek gegaan na een goede en betaalbare vervanger en ben daarbij bij MAXIMA uitgekomen en mijn keuze werd de MPM10 (zie fotoalbum) https://flic.kr/s/aHskTxccbg

Een spiraalkneder is geen optie omdat ik zowel de beide mogelijkheden wil benutten, nl. als kneder en standmixer/planeetmenger.Ik wil er namelijk naast het kneden van brooddegen, ook nog taart- en cakebeslagen, eiwitschuim, slagroom, botercrème's etc. mee kunnen kloppen, maar wil niet investeren in twee machines.
De MAX MPM 10 voldoet ruimschoots aan mijn verwachtingen, hij heeft een kominhoud van 10 liter en is ook standaard voorzien van een spiraalkneedhaak, die het deeg niet omhoog laat kruipen en heeft ook een komlift, wat erg handig is, als er tijdens het werk, soms een of ander ingrediënt toegevoegd dient te worden.