Maxima Pizza Oven Expo XL
Geplaatst: zo 26 jan 2014, 12:29
Beste forumleden,
Na mijn aanmelding als forumlid ben ik ook op zoek gegaan naar een goede en betaalbare oven om brood in te bakken.
In de rubriek ovens vond ik veel informatie over ovens en het scala van mogelijkheden, afhankelijk van de wensen en de financiële middelen.
Mijn voorkeur ging uit naar een steenbakoven, een oven met een stenen vloer zoals het ooit begon.
De elektrische uitvoering was voor mij gezien de omstandigheden de beste keuze en al snel werd mij duidelijk dat daarin verschillende richtingen zijn; de keukenoven ( combi, hete lucht enz.), de zeer professionele keukenoven en de professionele ovens voor bakkerijen ( 2e hands ).
Restte mij vier aanbiedingen:
1e. Tweede hands professionele bakkerij ovens.
Hierin is een beperkt aanbod, de prijzen staan zelden vast en in welke staat bevinden deze ovens zich.
2e. Häussler INO 2004, bakopp. 0,49 m2, prijs incl. btw € 2880,00.
Voor mij te duur.
3e. Hufkens steenbakoven, bakopp. 0,46 m2, prijs incl. btw boven de € 1500,00
Ik heb de oven gezien en vind de uitvoering niet geweldig.
4e. Rofco B20, bakopp. 0,43 m2, prijs incl. btw € 1350,00
Ik ken de uitvoering alleen van een afbeelding, op dit forum zijn mensen die er veel ervaring mee hebben.
Totdat ik de Maxima Pizza Oven Expo XL tegen kwam.
Bakopp. 0,48 m2, prijs incl. btw 575,00
Twee opmerkingen: is niet voorzien van een stoomsleutel en heeft een vermogen van 6500 Watt.
Omdat het een pizza oven is heb ik op dit forum de vraag gesteld of het mogelijk is om in een pizzaoven een brood te bakken.
Het antwoord was: nee, dat is niet mogelijk want het brood verbrand.
Ik kon mij dat niet voorstellen en heb in november 2013 deze oven gekocht, levertijd 6 weken, en bak sinds die tijd met deze oven.
ik ben er zeer tevreden over nadat ik de oven van een stoomsleutel voorzien heb; de bakresultaten zijn nog lang niet wat ik wil bereiken maar elke oven moet je leren kennen.
Deze oven heeft een boven en onder verwarmingssysteem, thermostatisch regelbaar.
Voor meer informatie zie: http://www.horecawebshop.com/product_in ... epo-p-1322
Met vriendelijke groet,
Hans de Jong
Na mijn aanmelding als forumlid ben ik ook op zoek gegaan naar een goede en betaalbare oven om brood in te bakken.
In de rubriek ovens vond ik veel informatie over ovens en het scala van mogelijkheden, afhankelijk van de wensen en de financiële middelen.
Mijn voorkeur ging uit naar een steenbakoven, een oven met een stenen vloer zoals het ooit begon.
De elektrische uitvoering was voor mij gezien de omstandigheden de beste keuze en al snel werd mij duidelijk dat daarin verschillende richtingen zijn; de keukenoven ( combi, hete lucht enz.), de zeer professionele keukenoven en de professionele ovens voor bakkerijen ( 2e hands ).
Restte mij vier aanbiedingen:
1e. Tweede hands professionele bakkerij ovens.
Hierin is een beperkt aanbod, de prijzen staan zelden vast en in welke staat bevinden deze ovens zich.
2e. Häussler INO 2004, bakopp. 0,49 m2, prijs incl. btw € 2880,00.
Voor mij te duur.
3e. Hufkens steenbakoven, bakopp. 0,46 m2, prijs incl. btw boven de € 1500,00
Ik heb de oven gezien en vind de uitvoering niet geweldig.
4e. Rofco B20, bakopp. 0,43 m2, prijs incl. btw € 1350,00
Ik ken de uitvoering alleen van een afbeelding, op dit forum zijn mensen die er veel ervaring mee hebben.
Totdat ik de Maxima Pizza Oven Expo XL tegen kwam.
Bakopp. 0,48 m2, prijs incl. btw 575,00
Twee opmerkingen: is niet voorzien van een stoomsleutel en heeft een vermogen van 6500 Watt.
Omdat het een pizza oven is heb ik op dit forum de vraag gesteld of het mogelijk is om in een pizzaoven een brood te bakken.
Het antwoord was: nee, dat is niet mogelijk want het brood verbrand.
Ik kon mij dat niet voorstellen en heb in november 2013 deze oven gekocht, levertijd 6 weken, en bak sinds die tijd met deze oven.
ik ben er zeer tevreden over nadat ik de oven van een stoomsleutel voorzien heb; de bakresultaten zijn nog lang niet wat ik wil bereiken maar elke oven moet je leren kennen.
Deze oven heeft een boven en onder verwarmingssysteem, thermostatisch regelbaar.
Voor meer informatie zie: http://www.horecawebshop.com/product_in ... epo-p-1322
Met vriendelijke groet,
Hans de Jong