Mijn oven gebouwd met authentieke materialen

Over ovens in alle soorten en maten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Mijn oven gebouwd met authentieke materialen

Bericht door bakplaat »

Heel mooi Andy je hebt eer van je werk. :2th:
Wens je nog lang veel plezier en succes met je mooie nieuwe oven.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
eric

Re: Mijn oven gebouwd met authentieke materialen

Bericht door eric »

olalala,

Dat mag gezien worden, mooi resultaat.
En lukt het bakken ook een beetje ?
Zelf ben ik nu van april bijna wekelijks in de weer met mijn houtoven,
ook nu is hij bijna op temperatuur om hem vol te stoppen.
Het sleuren met de houtblokken, het aansteken enz....het is telkens genieten.
Veel plezier

eric
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Mijn oven gebouwd met authentieke materialen

Bericht door TigerManZ »

Prachtige oven!!!
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Mijn oven gebouwd met authentieke materialen

Bericht door Melinda »

Mooie oven hoor, Andy. Knap werk. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Chelle

Re: Mijn oven gebouwd met authentieke materialen

Bericht door Chelle »

Proficiat, prachtige oven.
Gebruikersavatar
stillekracht
Deegroller
Berichten: 467
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42

Re: Mijn oven gebouwd met authentieke materialen

Bericht door stillekracht »

Complimenten! Daar heeft wel ff wat werk in gezeten.

Mooie bijpassende kleur laarzen trouwens :D
Gebruikersavatar
Kneedhaak63

Re: Mijn oven gebouwd met authentieke materialen

Bericht door Kneedhaak63 »

Petje af voor de ovenbouwers, zowel Andy alsook Eric :2th: :2th: :2th:
Wat ik me wel afvraag, is, of er geen isolatie tussen de onderbouw en het ovengedeelte zit ?
En wat zijn dat precies voor een stenen, die gebruikt zijn voor de vloer van het ovengedeelte ?
Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1250
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: Mijn oven gebouwd met authentieke materialen

Bericht door CJ-Petra »

Mooie oven! :2th:
Grtzz Petra

Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4005
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Mijn oven gebouwd met authentieke materialen

Bericht door lekkermelig »

Kneedhaak63 schreef:Petje af voor de ovenbouwers, zowel Andy alsook Eric :2th: :2th: :2th:
Wat ik me wel afvraag, is, of er geen isolatie tussen de onderbouw en het ovengedeelte zit ?
En wat zijn dat precies voor een stenen, die gebruikt zijn voor de vloer van het ovengedeelte ?
Mooie oven, Andy!
Ik ben dan niet de bouwer, maar ik meen op het filmpje wel isolatie te zien onder de oven, maar dat zie je niet zo goed, want het lijkt gewoon beton, alleen wat korreliger. Vaak zie je dat een ovenvloer van een houtoven opgebouwd is uit een dun laagje gewapend beton, daarop een laag isolatie van perliet of ander isolatiemateriaal en daarop of in de isolatie opgesloten een kern van beton om extra warmte vast te houden onder je ovenvloer. En de ovenvloer maak je meestal van vuurvaste stenen die meestal gemaakt zijn van chamotteklei.

Ik heb zelf een kleioven gebouwd, die zijn nog geen vijfde van de prijs van een steenoven, maar wel wat minder slijtvast, je moet af en toe wel eens wat repareren. Maar ook daar kan je prima broden mee bakken.
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Plaats reactie