Aeg procombi steam
Aeg procombi steam
Iemand ervaring met het bakken van brood in deze oven? Heb er zelf een sinds ongeveer twee jaar, en zoek nog steeds de ideale instelling en de optimale manier om er brood in te bakken.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Aeg procombi steam
Ik heb geen ervaring met deze AEG, maar wel met een Siemens combi stoomoven.
Zelf bak ik er geen broden in. De mijne heeft nl alleen een hete lucht functie en als ik met stoom wil bakken, dan blijft het hele proces water in de oven. Dat is juist weer niet de bedoeling bij brood...
Zelf bak ik er geen broden in. De mijne heeft nl alleen een hete lucht functie en als ik met stoom wil bakken, dan blijft het hele proces water in de oven. Dat is juist weer niet de bedoeling bij brood...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Re: Aeg procombi steam
Tot nu toe haal ik de beste resultaten voor een brood van ongeveer 800gram met
- narijzen met stoom op 40 ° ( lager kan niet)
- Daarna stomen op 96° gedurende 11 minuten
- Daarna afbakken met boven- en onderwarmte op 230° (hoger kan hier ook niet) gedurende 45 min.
- narijzen met stoom op 40 ° ( lager kan niet)
- Daarna stomen op 96° gedurende 11 minuten
- Daarna afbakken met boven- en onderwarmte op 230° (hoger kan hier ook niet) gedurende 45 min.