Aeg procombi steam

Over ovens in alle soorten en maten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
bakt het bruin

Aeg procombi steam

Bericht door bakt het bruin »

Iemand ervaring met het bakken van brood in deze oven? Heb er zelf een sinds ongeveer twee jaar, en zoek nog steeds de ideale instelling en de optimale manier om er brood in te bakken.
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Aeg procombi steam

Bericht door brood daar zit wat in »

Ik heb geen ervaring met deze AEG, maar wel met een Siemens combi stoomoven.
Zelf bak ik er geen broden in. De mijne heeft nl alleen een hete lucht functie en als ik met stoom wil bakken, dan blijft het hele proces water in de oven. Dat is juist weer niet de bedoeling bij brood...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
bakt het bruin

Re: Aeg procombi steam

Bericht door bakt het bruin »

Tot nu toe haal ik de beste resultaten voor een brood van ongeveer 800gram met
- narijzen met stoom op 40 ° ( lager kan niet)
- Daarna stomen op 96° gedurende 11 minuten
- Daarna afbakken met boven- en onderwarmte op 230° (hoger kan hier ook niet) gedurende 45 min.
Plaats reactie