Temperatuur

Over ovens in alle soorten en maten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Fermenter

Temperatuur

Bericht door Fermenter »

Hallo,

Hoe regelen jullie de temperatuur van de Rofco zo precies mogelijk?
(Want het is een draaithermostaat en geen digitale)

In de handleiding staat dat de oven na 50 minuten de correcte temperatuur heeft, maar het lijkt alsof de mijne nog een hele tijd blijft doorwarmen.
Ik gebruik zo'n oventhermostaat die ik op de steen zet.
Misschien geeft die steen een hitte af die de temperatuur "vervormt"?

Bedankt!

FM
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Temperatuur

Bericht door lekkermelig »

Ik trek me niet zoveel aan van exacte temperaturen.
Ik laat de oven altijd twee uur voorverwarmen, dan is ie echt wel stabiel.
Ik weet wel dat de oven vaak warmer is dan je denkt, heel wat forumleden hebben al ontdekt dat de gemeten temperatuur 30 graden boven de ingestelde ligt.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Fermenter

Re: Temperatuur

Bericht door Fermenter »

Aha...
Dat verklaart veel.
Mijn CDN ovenmeter bleef bij een test in mijn gewone oven netjes rond de 225 hangen die ik in de oven had ingesteld.
Mijn +-230 graden op de ROFCO stuurde hem boven de 250...
Zonet nog eens getest on 200. Bracht hem netjes naar +-230.
Dus dat lijkt wel ok nu.

30° graden is echt wel veel afwijking :?
Nu vermoed ik wel dat zo een steenoven een stuk moeilijker te stabiliseren valt... .
Gebruikersavatar
stillekracht
Deegroller
Berichten: 467
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42

Re: Temperatuur

Bericht door stillekracht »

Een steenoven heeft tijd nodig om op te warmen. De lucht is snel warm, maar het is wachten tot de stenen ook de gewenste temperatuur hebben aangenomen. Voor 230 graden ben je zeker 1,5 uur kwijt.
Plaats reactie