Busbrood in B20

Over ovens in alle soorten en maten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
apvangoud
Deegkneder
Berichten: 121
Lid geworden op: zo 21 sep 2014, 10:18

Busbrood in B20

Bericht door apvangoud »

Hallo!

Ik heb deze week geprobeerd busbrood in de B20 te bakken en dat gaat best oké alleen vind ik wel dat met name de zijkanten van m'n brood wat bleekjes blijven.

Als ik een bus gebruik van wat dunner materiaal, heb ik dit minder overigens dus zal ongetwijfeld met de warmtegeleiding.

Hebben jullie ervaring met busbrood in de Rofco?
Groeten,
Aart

Bear Teddy Varimixer - ATAG Stoomoven - Maxima 20 liter 2 snelheden spriaalkneder- Famag Grilletta 2-speed spiraalkneder - Maxima EPO XL 2 oven.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Busbrood in B20

Bericht door Levinebaktbrood »

Ik bak wekelijks busbrood in de Rofco.

Een donkere bakvorm geleidt de warmte beter, de zijkanten worden dan ook mooi bruin. In een licht gekleurde bakvorm blijven bij mij de zijkanten ook lichter, deze vormen gebruik ik bijv. voor rozijnen/krentenbrood omdat de korst daarvan sneller kleurt door de suiker in het deeg.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
apvangoud
Deegkneder
Berichten: 121
Lid geworden op: zo 21 sep 2014, 10:18

Re: Busbrood in B20

Bericht door apvangoud »

Dank je! Ik ga het vanavond meteen proberen!
Groeten,
Aart

Bear Teddy Varimixer - ATAG Stoomoven - Maxima 20 liter 2 snelheden spriaalkneder- Famag Grilletta 2-speed spiraalkneder - Maxima EPO XL 2 oven.
Plaats reactie