Ovensteen wordt zwart
Geplaatst: di 01 aug 2017, 13:58
Nu een aantal maal gebakken in m'n Rofco en op de eerste paar keer na nu telkens gelijk op de steen. Met inschieten gaat het nog niet altijd goed, zo bleef het natte deeg weleens plakken en moest ik deze snel nog verplaatsen. Het lijkt erop dat het daar gaat inbranden. Vervolgens de zwarte plekken weggeschuurd lichtjes, maar ze komen toch weer terug samen met nieuwe.
Ik heb alleen nog maar met bloem/meel gebakken, geen suiker/boter oid, dus dat kan het niet zijn. Ik veeg na elke bak het losse bloem weer weg (op de foto nog niet gedaan).
Ook lijkt het opspattende water uit de stoombak voor vlekken te zorgen.
In hoeverre is zoiets normaal? Ze waren nog perfect schoon, waarschijnlijk nooit zonder bakvel op gebakken hiervoor.
Ik heb alleen nog maar met bloem/meel gebakken, geen suiker/boter oid, dus dat kan het niet zijn. Ik veeg na elke bak het losse bloem weer weg (op de foto nog niet gedaan).
Ook lijkt het opspattende water uit de stoombak voor vlekken te zorgen.
In hoeverre is zoiets normaal? Ze waren nog perfect schoon, waarschijnlijk nooit zonder bakvel op gebakken hiervoor.