Aanbevollen gewone oven?

Over ovens in alle soorten en maten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Francisco
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: di 05 mar 2019, 15:12

Aanbevollen gewone oven?

Bericht door Francisco » di 05 mar 2019, 15:44

Hallo allemaal,

(Nederlands is niet mijn eerst taal... geduld aub).

Ik ben brood aan het bakken sinds een jaar of zo. 1 of 2 keer per week.

Wij hebben een ‘normale maat’ ingebouwd oven, die kan feitelijk maximaal 210C berijken maar het duurt heeeeeeeel lang om daar te komen.

Zijn er aanbevolen “normale ovens” voor brood/pizza? Ik zou liever een bijzondere “normale maat” ingebouwd oven dan een tweede alleen stande oven in de garage hebben.

Vriendelijk groeten,
Francisco

Gebruikersavatar
Gebaxke
Gaat de goede kant op
Berichten: 54
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Aanbevollen gewone oven?

Bericht door Gebaxke » do 07 mar 2019, 19:05

Atag vind ik altijd prima electrische ovens. Die we nu hebben is alweer een jaar of 8 oud.
Ben nu aan het kijken naar de ATAG OX4511C
Een oven met hetelucht of boven/onderwarmte.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4534
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Aanbevollen gewone oven?

Bericht door Levinebaktbrood » di 12 mar 2019, 10:59

Er zijn zoveel ovens te koop dat het ondoenlijk is om je een goed advies te geven. Let er in ieder geval wel op dat de oven boven-/onderwarmte heeft en niet alleen hete lucht en dat de temperatuur minstens tot 250 C gaat.

Zelf heb ik sinds een aantal maanden een Bosch HBG8755S1.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie