Pagina 1 van 1

Fourneau broodoven.

Geplaatst: di 29 dec 2020, 17:40
door zangloper
Heeft iemand ervaring met de Fourneau broodoven? Ziet er interessant uit maar ook duur.

https://www.fourneauoven.com

Re: Fourneau broodoven.

Geplaatst: wo 30 dec 2020, 15:03
door TigerManZ
Inderdaad geen goedkope investering. Maar een redelijke oven heeft dit volgens mij niet nodig. Ik merk in ieder geval niet aan m'n broden dat de ene kant harder gebakken is dan de andere. Maar als dat wel het probleem is zou zoiets kunnen helpen als de theorie klopt...

Je kunt natuurlijk ook een zware gietijzeren pan ondersteboven over het deeg zetten, dan creรซer je hetzelfde effect toch?
Bovendien is de pan ook gewoon als pan te gebruiken...

Re: Fourneau broodoven.

Geplaatst: do 31 dec 2020, 13:30
door zangloper
Mijn brood wordt inderdaad ongelijk bruin. Ik heb geen onderwarmte, dus zoek ik een andere oven, maar tot nu toe niets gevonden, behalve heel dure ovens.

Re: Fourneau broodoven.

Geplaatst: do 31 dec 2020, 16:55
door Victory
Hallo zangloper,

Ik denk dat alle verslaafde bakkers dromen van mooie dure ovens. Realiteit is dat dat voor genoeg mensen niet haalbaar is. Ik bak ook gewoon in mijn gasfornuis oven. Zonder pizzasteel/steen of andere dure trucjes en werkt prima. Mijn nieuwe moet ik nog brood in gaan bakken ๐Ÿ˜.

Nu begrijp ik wel dat je op zoek bent naar een andere oven die in elk geval boven/onder warmte en vermoedelijk ook hete lucht heeft. Ik zou zeggen gewoon halen wat je kan betalen en let op het energie verbruik en de hoogte en inhoud van de oven๐Ÿ˜‰. Desnoods koop je er een pizzasteel of steen bij. En ja hot spots horen en bij ๐Ÿ˜…. Desnoods draai je halverwege je brood om ๐Ÿ˜‰, dat werkt ook โ˜บ๏ธ

Succes met zoeken en bedenken wat voor jou de beste oplossing is.

Groetjes Victory